НЗОК изненадващо орязала драстично бюджетите на болниците

  • 29 декември 2016 17:58

  • 7305
  • 2
НЗОК изненадващо орязала драстично бюджетите на болниците
© Novini.bg

С решение на Управителния съвет на НЗОК бюджетите на болниците са намалени драстично – с 15-16%. Това обяви в предаването "Лице в лице" по БТВ председателят на Националното сдружение на частните болници д-р Николай Болтажиев. Той уточни, че намалението е за всички лечебни заведения.

Това се разбира на 28 декември – болниците вече са изпълнили бюджетите си и това ще се отрази сериозно върху заплатите на персонала в тях. Това намаление означава, че каквото и да е вършено след 20 декември, то няма да се заплати. Тук става въпрос за грубо отношение към персонала и ръководството на болниците. Ако го погледнем пък от друга страна, това са парите на гражданите, а не на болниците, заяви д-р Болтажиев.

По думите му намалението няма как да се компенсира, освен с ограничения в самите болници. Това най-много рефлектира върху хората, които работят в самите болници. Няма да има премии, няма да има и достатъчно средства за консумативи, посочи председателят на Националното сдружение на частните болници.

10 човека от Надзорния съвет на НЗОК прехвърлят парите от един джоб в друг без никакъв мотив, добави той.

Д-р Николай Болтажиев заяви, че най-вероятно от Националното сдружение на частните болници ще обжалват решението на Здравната каса.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7305 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.12.30 | 10:09

1
Това сега капитализъм ли е?

2016.12.30 | 10:11

2
не бе педал ..чист комунизъм ..нищо че такова е нямало ..дянков прибра само 1.5 милиарда ..тоя е по скромен ..само милиард..

Добави коментар

Водещи новини