"Изчаквателна тактика" в Пирогов убила 19-годишната родилка

  • 09 декември 2011 17:06

  • 5810
  • 10
"Изчаквателна тактика" в Пирогов убила 19-годишната родилка
© Булфото

Експертизите по случая с починалата в "Шейново" родилка Деяна Георгиева /19 г./ са готови. Те са предоставени на БТА от майката на починалата - Людмила Велинова. Деяна почина на 24 октомври т.г.

След като на 12 септември Деяна е родила със секцио в "Шейново" настъпват множество усложнения, поради които се налага в рамките на около месец тя да бъде приемана в различни болници.

Проверката на Изпълнителна агенция "Медицински одит" в "Шейново", "Пирогов", Инфекциозна болница и Александровска болница показва, че в "Шейново", след раждането, въпреки високите стойности на левкоцитите на Деяна, не е направена интерпретация на това състояние и не е вписана в медицинската документация. Не са извършени никакви допълнителни изследвания за отхвърляне или доказване на възпалителен процес, се казва още в становището на агенцията.

Деяна не е била преместена в изолатор, поради липса на такъв в "Шейново", въпреки че състоянието й го е налагало. Тя е изписана въпреки пордължаващи повръщане и диария, без контролни изследвания и без адекватна терапия, се допълва в становището.

При извършване на лапароскопия в болница "Пирогов" се установяват тежки възпалително-некротични промени в дебелото черво, което е налагало спешна операция, но тя не е извършена. В болницата са предприели "изчаквателна тактика", се посочва в становището.

Извършени са и 8 консултации с акушер-гинеколози, при които не е констатирана послеродова инфекция.

На 7 октомври, в Александровска болница Деяна претърпява спешна операция, при която се отстраняват органи и за първи път се допуска и предполага наличието на "тежък септичен синдром с вероятно начало гинекологичната намеса", се казва в становището на Столичната регионална здравна инспекция. В оперативния протокол д-р Атанас Темелков от Александровска болница е записал, че в матката са намерени некротични материи и се "касае за сепсис от гинекологичен произход".

В патоанатомичната експертиза се установяват "задържани некротични части от околоплодни обвивки, плацента", се казва в становището на агенция "Медицински одит".

Родителите на Деяна са завели съдебно дело, като то засега се води срещу неизвестен извършител.

Последвайте канала на

5810 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
anirak

2011.12.17 | 18:06

10
Плюйте по докторите,плюйте,но на тях не им пука защото знаят че за тях няма наказание,няма закони,няма правосъдие. Битият си е бит,е......ят си е е.....н.

2011.12.17 | 18:01

9
Не става дума да са ни малко лекарите или да лекуват с нищо. И стига с управданията, че няма лекрства. Говори се да са ни качествени лекарите, а не да са сегашните убийци в този им вид. Как може да не си мърдат пръста за нищо пък или ако го мръднат ще е за да идат на покупки със служебната линейка. Припоням, че имаше и такъв случай наскоро. За убийствата - разследвания и затвор - докато се научат.
Novinite са зле

2011.12.12 | 10:55

3
Целта на това правителство е да има колкото се може повече глупаци и да бъдат умаломощени за да не могат да си търсят правата .. ели пък да бъде осъден някои си доктор.
Незнаен

2011.12.17 | 18:00

8
Ти пък защо си мислиш, че правителството има цели с това нещо...просто това стана порочна практика в много от българските болници, с измишльотините за избор на екип, изчаквателни и много други глупости. Всичко е направено от "лекарите" с цел пари. Само ми е интересно не им ли стигат тия, които получавач, че ламтят за още и то по този грозен начин - убивайки невинни хора. Правителството е виновно до толкова, че не ги затвори доживот. Днес убиват млада родилка, утре втора, трета и така докога ? Колкото по скоро се спрат толкова по-добре ще са всички !
валентин

2011.12.17 | 17:58

7
а сега държавата - ако е такава - да им тресне една изчаквателна тактика от яка ефективна присъда на тия говеда от по няколко години затвор !!! тва народно събрание няма ли да вземе на края ефективни мерки срещу тия така нарекли се ....... ,, лекари ,, .

2011.12.13 | 09:03

6
Ако може 2-3 лекари да лекуват всички с нищо и при това без пари!!! Вашата майка проста, селяндури, никога няма да разберете от къде ви идва, никога не сте виждали по-далеч от носовете си...

2011.12.12 | 10:56

4
На некомпетентния доктор и 1 милион да дадеш пак ще те умори. Липсата на християнски ценности и наказания спира развитието на доктора.
Христос

2011.12.12 | 10:56

5
Какви са според теб християнските наказания? "Който сам е без грях, пръв да хвърли камък..." "Ако някой те накара да вървиш с него една миля,ти върви две, и ако те удари по едната буза, ти обърни и другата, и ако ти вземе едната риза, дадй ми и другата..." Дай му още пари... и т.н.
=-0

2011.12.12 | 10:55

2
Пирогов са видяли сметката на много хора,за жалост и на моята майка...
ПОТРЕСЕН

2011.12.12 | 10:55

1
Извършени са и 8 консултации с акушер-гинеколози, при които не е констатирана послеродова инфекция. "тежък септичен синдром с вероятно начало гинекологичната намеса" ...и се "касае за сепсис от гинекологичен произход". ...съдебно дело, като то засега се води срещу неизвестен извършител. Kак така неизвестен?ИзвършителИТЕ са известни!

Добави коментар

Водещи новини