Евгений Дайнов: Достигнахме точката на кипене в здравеопазването

  • 07 декември 2011 07:37

  • 1793
  • 0
Евгений Дайнов: Достигнахме точката на кипене в здравеопазването
©

Очевидно има недосегаеми лекари, защото виждаме, че никой не е наказан за случаите от последните седмици. Не е нормално да влизаш в болница и да не знаеш дали ще оживееш, дали ще ти обърнат внимание или не.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ политологът Евгений Дайнов.

Според него, в лекарското съсловие върви деградация от 60-те години на ХХ в. насам. "Рискът да влезеш в болница е толкова голям, че напоследък много хора отказват да го направят. Проблемът явно не може да се реши между пациенти и лекари, трябва да се намеси здравният министър, който да признае, че точката на кипене в сектора е достигната и трябва да се започне реформа", добави политологът.

По думите на актьора Владислав Карамфилов, лекарите са обикновени хора като всички нас. "В момента имаме проблем, но вървим в погрешна посока. Реформа е необходима в главите на самите хора, не само в здравната система, защото фармацевтичните компании накараха лекарите да работят само за пари, а и работата е свързана с много бумащина и медиците са принудени да съкращават времето за преглед. Представата на българина за болниците идва от филма "Спешно отделение", но реалността и в САЩ далеч не е такава", заяви Карамфилов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1793 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини