Болни от паркинсон се оплакват от дискриминация

  • 06 декември 2011 18:18

  • 1384
  • 1
Болни от паркинсон се оплакват от дискриминация
©

Само трима болни от паркинсон се лекуват с иновативно лекарство, предназначено за пациенти, при които останалите медикаменти не действат.

Документи за това лечение към Здравната каса са подали още шестима души, съобщи Владимир Томов от Националния алианс на хората с редки болести, цитиран от БНР.

"Тези пациенти чакат вече шест месеца да бъдат включени. Протоколите са били подготвени от специална лекарска комисия, изпратени са от пациентите в Здравна каса, след което те по един или друг начин са получавали откази, които всъщност са отлагане по най-различни причини - да речем окомплектовка на документация или непълноти, неточности. Ние очакваме това да се случи за всичките девет пациенти през новата година и също да няма такова ограничение, ами който е предложен от тази специализирана лекарска комисия, да си получи терапията", заяви Томов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1384 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Емил

2013.11.28 | 19:34

1
Преди 6-7 месеца ми откриха Паркинсон . Сега си пия лекарствата , плащам си здравните осигуровки и си "живеяяяяяя" . Не знам , защо нямам право да мина на ТЕЛК след като болеста е установена . Където и да посегна да търся работа , като видят треперещите ми ръце - ме избутват навън културно . Но щом нямам право ......... "здраве да е"

Добави коментар

Водещи новини