Диетата на Дюкан прати стотици българки под ножа

  • 05 декември 2011 16:19

  • 6127
  • 3
Диетата на Дюкан прати стотици българки под ножа
©

Нашумялата диета сред жени от различни възрасти у нас на френския диетолог д-р Пиер Дюкан е завела в операционната зала стотици жени, съобщава сайтът “Бесове”.

В хранителния режим на френския гуру на белтъчините се изключвало тотално консумацията на плодове и по този начин организмът се лишава от въглехидрати.

Диетата на Дюкан предвижда "атакуващ етап", в който се предизвиква ударна протеинова консумация. Според диетолози у нас диетата повишава холестерола, причинява сърдечносъдови заболявания и дори докарва рак на белия дроб.

По думите на специалисти експресното разделяне с килограмите, което причинява въпросната диета, е изключително вредно, тъй като то се явява истински стрес за организма. Главоломната бързина, с която се свалят килограми при консумацията само на трудносмилаеми белтъчини, не му позволява да запамети всяко ниво от новото си тегло. След което при първо излизане от рамката на диетичния режим килограмите се връщат.

Белтъчините в месните и млечните продукти, на които се набляга в диетата на Дюкан в продължителен период от време, натоварват всички системи и органи, а пръв започва да страда черният дроб. Без соковете от плодове и зеленчуци в организма и фибрите в тях, отделените при разграждането на белтъчините ацетони, алдехиди и кетони стават истинска токсична бомба за организма, тъй като не успяват да се разградят и отделят с урината.

Според диетолози хранителният режим на Дюкан повишава й нивата на лошия холестерол, които пък довеждат до сърдечносъдови усложнения.

Последвайте канала на

Десислава Станева
6127 3

Коментари 3

Добави коментар

2013.03.20 | 14:26

1
Браво Десислава Станева, много шокиращо заглавие, после като прочете човек това което сте надраскала, няма нищо общо със заглавието. Къде са ви данните за тези стотици хора пратени под ножа. Айде като ги докопате ги сложете и тях тук и си обновете драсканиците.

2013.04.22 | 08:31

3
Нали идеята е: "Не се грижете сами за себе си, а плащайте на диетолози!" Статията е изпълнена както с хипотези така и с откровени глупости. Както например фибрите, които разграждат ацетоните, алдехидите и кетоните, и дори ги отделят чрез урината. Браво на тези весдесъщи фибри! Да вземем да ядем само фибри тогава. А потресаваща беше връзката на белтъчната храна с рака на белия дроб. Ужас! Не спирайте да пушите в никакъв случай! Просто спрете да се храните с белтъчини и проблемът се решава веднъж и завинаги. Тая статия е някаква лудост.

2013.03.20 | 14:26

2
Как можете да пишете толкова неграмотни и недостоверни статии? Да си бяхте направили труда да прочетете, ако не всичко, то поне едно примерно меню по Дюкан, за да видите, че няма подобно нещо.

Добави коментар

Водещи новини