Плевенски лекари се борят за живота на недоносено бебе

  • 02 декември 2011 16:51

  • 1854
  • 2
Плевенски лекари се борят за живота на недоносено бебе
©

Екипът на отделението по неонатология в университетската болница в Плевен се бори за живота на недоносено бебе на жена от Свищов, изпаднала в мозъчна смърт, съобщи пресцентърът на болницата.

Както съобщихме вчера, бременната 23-годишна жена е приета на 30 ноември с тежка черепно-мозъчна травма, получена при битов инцидент в дома й. От местния център за спешна помощ я препратили в университетската болница. Въпреки усилията в клиниката по неврохиругия и извършените две операции, травмата се е оказала фатална. Майката е изпадала в мозъчна смърт тази сутрин.

Състоянието й е установено от комисия от специалисти при следване на специален протокол. Близките й са информирани и след разговор с болничния координатор по донорство са дали съгласие за включването й в програмата за донорство.

За спасяване на детето е извършена спешна операция. То е живо, тежи 1.240 кг, поставено е в кувьоз на апарат за изкуствено дишане и за следене на жизнените показатели, заяви д-р Виктория Атанасова от отделението по неонатология. Полагат се усилия за предотвратяване на усложненията от преждевременната му поява в 28 гестационна седмица, вместо в 40-та, уточни тя.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1854 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Илиев

2011.12.03 | 09:04

2
Когато сбъркат наште лекари се раздухва до небето ама ако спасят някого никой няма да им каже браво!
дааа

2011.12.03 | 09:04

1
Ами то да говориш за медицина ти трябва мноооого мозък. Да плюеш не ти трябва никакъв. Плювачите ако ги питаш те и космическа совалка могат да управляват.

Добави коментар

Водещи новини