80% е успеваемостта на детските чернодробни трансплантации в болница "Лозенец"

  • 02 декември 2011 11:20

  • 609
  • 0
80% е успеваемостта на детските чернодробни трансплантации в болница "Лозенец"
©

Успеваемостта на детските чернодробни трансплантации в болница "Лозенец" е 80 процента, се посочва в декларация на здравното заведение, изпратена до медиите. От 2004 година до сега в университетската болница са направени общо 80 такива трансплантации, от които 22 са били на деца.

В декларацията подписана от доц. д-р Любомир Спасов - директор на болницата се казва още, че успеваемостта им съответства на средната за Европа - 80 процента, което е огромно постижение на българската медицина и на лекарите в болницата.

Декларацията е във връзка с твърдения на Центъра за защита правата в здравеопазването, които според болницата са необосновани и са насочени срещу работата на Университетската болница и трансплантационната дейност в България.

Изнесената статистика, според болничното ръководство, не само не отговаря на истината. Тя показва и невероятна некомпетентност по отношение на трансплантациите. Те не са само операции, а дълъг следоперативен процес, в който борбата за здравето продължава с години, се казва още в декларацията.

Българските граждани трябва да знаят, че унивeрситетска болница "Лозенец" отговаря на всички нормативни изисквания и притежава необходимите професионални и материални ресурси за осъществяване на тази сложна, високотехнологична медицинска дейност, се посочва още в документа.

Последвайте канала на

609 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини