Смъртта на последната родилка не била поради лекарска грешка

  • 29 ноември 2011 11:34

  • 5933
  • 5
Смъртта на последната родилка не била поради лекарска грешка
©

При първоначалната проверка в АГ болница „Света София" не са установени административни и процедурни нарушения.

Това каза пред БНР председателят на Здравната комисия в Столичния общински съвет доц. Лиляна Еленкова. В момента в лечебното заведение текат проверки на Столичната община и Районната здравна инспекция.

Късно снощи стана ясно, че по време на раждане със секцио в болницата е починала 31-годишна родилка.

Засега не мога да се ангажирам с мнение по медицинската страна на инцидента, коментира пред „Хоризонт" председателят на Здравната комисия в СОС доц. Лилянда Еленкова. По думите й, коментарът ще е възможен след приключване на проверката в болница „Света София".

По-късно днес или утре. Агенция „Медицински одит" се е самозезирала и в момента също проверява болницата, съобщи изпълнителният й директор доцент Златица Петрова. Инспекторите ще работят до петък, след което ще предоставят цялата събрана информация и на националния консултант по акушерство и гинекология.

Ситуацията е много напрегната и искаме случаят да се огледа от всички възможни гледни точки, коментира доцент Петрова.
Резултатите от проверката на агенцията ще са готови следващата седмица.

Последвайте канала на

Десислава Станева
5933 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Българските лекари са пълна ТРАГЕДИЯ. А с тези уби

2011.12.03 | 19:19

4
Българските лекари са пълна ТРАГЕДИЯ. А с тези убийства на родилки в последните месеци май някой иска да ни каже: "Българи, СПРЕТЕ да се множите или ще ви спрем ние", но кои са тези "ние"? Кой толкова ни мрази, че се опитва да ни изтреби по всевъзможни начини? Заплатите са ни най-ниските в този толкова "хубав" ЕС, а пък цените ни са европейски... Но за жалост САМО цените. Бягайте от България, ако можете. Дори да берете ягоди в Англия, пак ще живеете по-добре и по спокойно, отколкото в тази циганизирана държава!

2012.02.09 | 18:26

5
Не може хора които нямат понятие от медицина да определят кое е лекарска грешка и кое не е.Това е присъщо само на тъпи и невежи хора,чието самочувствие се намира под пъпа и се помпа от деколтетата на чалгаджийките.Винаги е имало смърт сред родилките за съжаление,но като че ли хората не правят разлика м/у убийствио,лекарска грешка и инцидентна смърт.Безпорно има лекарски грешки,даже понякога един лекар може да направи няколко на ден.В медицината съществува понятие диференциална диагноза(различни диагнози с еднакви или много сходни симптоми,но с коренно различно поведение и лечение).Работата на лекаря особено у нас е много трудна,отговорна и не на последно място ниско платена и за това моля комплексарите които хал хабер си нямат от медицина и когато четат и слушат така наречените медий само за момент да им мине през ума,че някоя хиена-журналист ще спечели от книжния си парцал малко пари,не слушайте хиените,те не са по-добри от нас лекарите или ни слушайте и нас и въобще мислете,бе хора.
4и4ака

2011.12.03 | 19:18

3
после защо българките не искали да раждат... защото не искат да умрат от ръцете на негодни лекари...
д-р менгеле

2011.12.03 | 19:18

2
Че то това новина ли е ?!? Има ли някой от последните трагични случаи, който да е в резултат на лекарска грешка или на лекарска корупция и непукизъм!!!!
Бля бля

2011.12.01 | 10:53

1
То има ли случаи когато е лекарска грешка...Винаги лекарите са невинни!

Добави коментар

Водещи новини