Сатанизирали лекарската гилдия

  • 28 ноември 2011 07:44

  • 886
  • 0
Сатанизирали лекарската гилдия
© Булфото

По медицински стандарт трябва да обгрижат децата. 350 грама се е родило едното бебе, извадено мъртво в процес на разлагане, другото - 800 грама. Ние протестираме, за да бъдем чути и нещата да се променят, каза Радослав Благоев, който е загубил детето си след лекарска грешка.

Темата за отговорността за лекарските грешки отново бе дискутирана в сутрешния ден на БНТ с д-р Генчо Начев - директор на болница "Света Екатерина", д-р Методи Янков - бивш директор на Първа АГ болница "Света София", Радослав Благоев и Павел Македонски - организатори на протестите срещу лекарските грешки.

Нещата не са добре, коментира проф. Начев. От по-развитите в това отношение страни трябва да се вземат правилата за добрата медицинска практика, да се изработят критериите за тяхното спазване и механизми за техния контрол. "Важното е да има правила и контрол на тяхното спазване", обобщи той.

Лекарите не са безгрешни, но такива грешки се използват за сатанизиране на цялата гилдия, отбеляза д-р Янков. И медии, и някои пациентски организации се превърнаха в народен съд. "Аз съм 33 години лекар и не знам дефиницията за лекарска грешка", добави той.

Последвайте канала на

886 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини