Фандъкова: Лекарите ще носят отговорност за трагедията в "Шейново"

  • 23 ноември 2011 12:57

  • 1582
  • 1
Фандъкова: Лекарите ще носят отговорност за трагедията в "Шейново"
©

Категорична съм, че всеки, който е проявил небрежност в ситуацията, която доведе до смъртта на млада жена, на току що родено бебе, трябва да си понесе последствията. Това каза пред журналисти столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска във връзка със смъртта на родилка в общинската болница „Шейново".

На въпрос дали ще поиска оставката не само на виновните лекари, а и на директора на болницата, Фандъкова заяви: „Ако има данни за общи нарушения в организацията и това ще стане, но ще изчакам проверката, за да взема решение”. „Никакъв компромис няма да направя с пропуски и неглижиране на пациенти, но важно е да се види и причината”, заяви кметът.

Тя каза, че представители на дирекция „Здравеопазване” към Столична община са включени в комисията, която здравният министър е сформирал по случая. Комисията е приключила своята работа. Предстои да бъде подготвен протоколът. Все още не са готови резултатите от съдебно-медицинската експертиза. „Директорът на болницата обяви сутринта, че има установена небрежност при приемането на родилката. Всеки, който е допуснал небрежност, трябва да бъде наказан”, посочи Фандъкова.

Тя изказа съболезнования към близките на починалата жена. „Болница „Шейново”, която е една от най-големите болници, има много раждания, работят много добри лекари, но това не означава, че трябва да си затваряме очите и да правим компромиси с живота и здравето на хората”, каза още столичният кмет.

Последвайте канала на

Novini.bg
1582 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
валентин

2011.12.05 | 10:56

1
г-жо Фандъкова , не само оставка и отговорност трябва да се търси от тия ИЗРОДИ, в затвора трябва да ги вкарате !!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини