Директорът на "Шейново": Има лекарска небрежност при смъртта на родилката

  • 23 ноември 2011 08:38

  • 1924
  • 0
Директорът на "Шейново": Има лекарска небрежност при смъртта на родилката
©
Проявена е лекарска небрежност, заяви пред ТВ 7 изпълнителният директор на болница “Шейново” д-р Иван Костов по повод смъртта на 35-годишната родилка Надежда в лечебното заведение.

Д-р Лина Димитрова е е първата, която преглежда родилката и тя най-вероятно ще бъде санкционирана от Съвет на директорите, допълни Костов, като не изключи възможността лекарката да бъде уволнена.

Той посочи, че са снети писмени пояснения от всеки участник в трагичния инцидент и в болницата стигнали до заключение, че лекарката, която първоначално е общувала, е проявила лекарска небрежност.

Надежда е имала регулярни контракции, макар че не е имала достатъчно разкритие, но лекарите трябав ада са и хора и да има индивидуален подход към всеки пациент, каза д-р Костов.

Един от шестимата консултанти закъснява с около 5 минути, призна още д-р Костов. Всички петима завеждащи отделения – трябва да се съберат в подобни случаи на спешна ЛКК – консилиум, екипът е от 4-ма акушери. До секунда е разнищен случаят, увери болничният директор.

Не знаем тази жена от какво умира, чакаме резултатите от аутопсията, каза още д-р Иван Костов.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1924 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини