Шарков: Един инфаркт и един кожен обрив не са едно и също нещо

  • 11 март 2016 18:39

  • 2625
  • 4
Шарков: Един инфаркт и един кожен обрив не са едно и също нещо
©

Разделянето на здравните пакети бе само част от здравната реформа. Решението на Конституционния съд трябва да се изчете изцяло. Единственият проблем е, че не са изброени критериите, по които пакетите се разделят. Ние ще спазим решението на съда и ще коригираме неточностите. Това каза зам.-здравният министър Ваньо Шарков в предаването "Още от деня" по БНТ.

По думите му ясно е посочено, че разделянето на пакетите не е противоконституционно. „За всички е ясно, че един инфаркт и един кожен обрив не са едно и също нещо. Разделянето е логично и в него има смисъл. Критериите ще бъдат изброени. Така че проблем няма“, увери той.

Д-р Шарков коментира и отказа на БЛС да се подпише Националния рамков договор. „Мнението на колегията е изключително важно. Спрямо тях не бяха изпълнени обещания от 15 г. Така или иначе Национален рамков договор ще има, така че ще може да се работи спокойно след 1-и април. Нито една промяна не е била посрещана с овации. Трудно е, но всички си даваме сметка, че никой не е доволен от българското здравеопазване. Но ако си стоим спокойно това няма да се промени“.

Шарков уври, че колкото е по-добро българското здравеопазването, толкова ще е по-доволен и българският лекар.

Шарков коментира, че още има мушмороци, които искат да взимат неправомерно пари от НЗОК, но това ще бъде прекратено. „Въвеждането на пръстов идентификатор в болниците ще доведе до намаляване на разходите в здравеопазването. Предимството е, че вие като пациент ще можете да получавате смс, ако някой използва идентификатора ви“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2625 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Само преди 20 години

2016.03.26 | 05:40

4
Тези от вас, които са над 40, сигурно ще си припомнят как беше в здравеопазването преди 20 години. При нужда отиваш при най-близкия специалист. Може да си от казпича, а детето ти да се разболее докато сте на почивка. Отивате при участъковия лекар или в поликлиниката в най-близкия град и безплатно ви преглеждат. Тогава имаше пари и за изследвания, и за прегледи. От както Костов въведе системата на личните лекари, на практика ни се спря достъпа до здравеопазване. Някои доктори за кратко време преядоха с пари, а други обидени от мизерното заплащане, избягаха от България. Сегашната система не е добра, нито за лекарите, нито за пациентите.
гост

2016.03.26 | 05:31

3
......колкото е по-добро българското здравеопазването, толкова ще е по-доволен и българският лекар. А пациентите......тези реформи само за лекарите ли се правят.....Безумна държава

2016.03.26 | 05:31

2
Защо някой "специалист" не е дал мнение все още?
ох

2016.03.22 | 21:50

1
Кой е дал дипломата на този "доктор" Шарков? Та той изобщо лекар ли е?! Защото всеки що годе нормален лекар знае, че ЕДИН ОБРИВ МОЖЕ ДА Е ПРИЗНАК НА СМЪРТОНОСНА БОЛЕСТ!!!! Колко хора си отидоха така от простотията, некадърността и безотговорността на такива лекари! А РЕФОРМАТА НЕ Е НИКАКВА РЕФОРМА, АКО НЕ ВКЛЮЧИ ИЗИСКВАНЕ И ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОТЧИТАНЕ НА КАЧЕСТВОТО НА РАБОТАТА НА ЛЕКАРИТЕ. Защото сега те са безнаказани!!! Само още една друга категория остава безнакаана - БАНДИТИТЕ!

Добави коментар

Водещи новини