БЛС: Бюджетът на НЗОК трябва да се преразпредели

  • 24 февруари 2016 12:30

  • 2020
  • 1
БЛС: Бюджетът на НЗОК трябва да се преразпредели
©

Броят на регулативните стандарти е намален с 18 до 27 на сто в различни медицински центрове за първото тримесечие на тази година в сравнение с предварително заложените.

Това каза  на пресконференция председателят на Българския лекарски съюз д-р Венцислав Грозев. Грозев подчерта, че от съсловната организация продължават да настояват да се преразпредели бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за тази година. От БЛС искат да се увеличат средствата в първичната извънболнична медицинска помощ с 20 млн.лв., в специализираната извънболнична помощ - също с 20 млн.лв. и за медико-диагностични дейности - с 22 млн.лв. От НЗОК са склонни да се повишат средствата, но тяхното мнение е, че това трябва да се направи с 50 на сто по-малко пари, посочи Грозев. Искаме да се увеличат средствата, тъй като това ще внесе спокойствие в системата, допълни той.

По отношение на твърденията на министъра на здравеопазването Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва, че ще бъдат осигурени 5 млн. нови изследвания, д-р Галинка Павлова от БЛС ги окачестви като "добри намерения" и допълни, че ако не се повишат средствата за извънболнична помощ, това няма да се случи. Парите, с които искаме да се увеличи заплащането на труда ни, не са само за лекарите, а и за медицинските сестри, допълни още Павлова.

Има предложение, направено от БЛС, според което трябва да се увеличат цените на 44 клинични пътеки. Предлага се повишаване на цените на някои клинични пътеки в областта на педиатрията, на уши-нос-гърло, на хирургия, на урология, на неинвазивна кардиология.
Дали съсловната организация ще подпише Националния рамков договор за тази година, който трябва да влезе в сила от 1 април, ще бъде обсъдено и решено по време на лекарския събор, който ще се състои на 26 и 27 февруари.

Последвайте канала на

БТА
2020 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Луд ,по луд ,Москов

2016.02.24 | 13:50

1
Почакайте малко ,ще изморя още хора и ще ви преразпределя ! Ще има и за докторите ,ще има и за мен !

Добави коментар

Водещи новини