Лекари от Монтана не приемат проекта на здравното министерство за регионална здравна карта

  • 11 февруари 2016 11:14

  • 2340
  • 1
Лекари от Монтана не приемат проекта на здравното министерство за регионална здравна карта
© Булфото/Архив

Директори на болници от област Монтана, ръководители на Регионалния лекарски съюз, експерти от Регионалната здравна каса, кметове на общини и лекари от региона изразиха несъгласие с проекта на Министерството на здравеопазването за регионална здравна карта за областта.

На среща в областната управа, организирана от областният управител Ивайло Петров, лекарите поискаха да се приеме проектът за регионална здравна карта, който е бил изготвен в Монтана преди това. Лекарите определиха проекта, публикуван на сайта на министерството, като орязан.

Председателят на регионалния лекарски съюз в Монтана д-р Владимир Велков заяви, че ако бъдат намалени с 59 леглата в хирургията на болницата в Монтана, както предвижда проектът на министерството, ще трябва пациенти да се приемат само по спешност. Същото ще е и положението в неврологичното отделение, където също се предвижда намаление на леглата с 57. Проектът предвижда закриване на 9 поста за хемодиализа, а оставащите 18 поста няма да могат да обслужват всичките 64 пациента към момента, обявиха от болницата в Монтана.

Управителят на монтанската болница д-р Тони Тодоров заяви, че ако се стигне до намаляване на леглата в болницата, то това ще засегне не само лекарите и персонала на здравното заведение, а най-вече пациентите. Той съобщи, че годишно в болницата в Монтана стационарно се лекуват около 20 000 души от различни общини от областите Монтана и Видин и ако леглата бъдат намалени, то това ще значи, че болницата няма да може да ги поеме. Против намалението на леглата в болниците се изказа и управителят на болница "Свети Николай Чудотворец" в Лом д-р Георги Савков.

Последвайте канала на

2340 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Луд ,по луд ,Москов

2016.02.11 | 17:18

1
На лудия му е наредено ,да прореди болните !Който не му харесва ,в гробището все още има лежащи места !

Добави коментар

Водещи новини