Надзорният съвет на НЗОК отхвърли проекта за бюджет за следващата година

  • 27 октомври 2015 16:07

  • 1405
  • 0
Надзорният съвет на НЗОК отхвърли проекта за бюджет за следващата година
© Novini.bg

Надзорният съвет на НЗОК отхвърли проекта за бюджет за следващата година.

Това каза пред журналисти представителят на пациентските организации в Надзорния съвет Станимир Хасърджиев. Отхвърлянето му е заради това, че в проекта на бюджета не е заложена сума за покриване на дефицита от тази година. Дефицитът е около 130 млн.лв., посочи Хасърджиев. Ако дефицитът се прехвърли за следващата година, системата отново няма да може да функционира нормално. В проекта на бюджета са заложени 3 204 млрд.лв.

След направени предложения от обществената квота в Надзорният съвет, е било одобрено проектът за бюджет за 2016 г. да бъде 3 335 млрд.лв, подчерта Хасърджиев. Ние сме длъжни да кажем на депутатите и на Министерския съвет от какви средства има нужда системата, каза още той. Против предложения нов проект на бюджет са гласували заместник-министърът на финансите Кирил Ананиев, който е и председател на Надзорния съвет, както и Бойко Атанасов, управител на НАП, посочи Хасърджиев.

Ако народните представители не приемат предложения нов проект, това означава, че НЗОК ще започне годината с дефицит и това ще застраши финансовото обезпечаване на вече гласувани промени в законодателството, подчерта Хасърджиев. По думите му дефицитът би могъл да бъде покрит чрез трансфер от централния бюджет на държавата, предаде БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1405 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини