РЗОК - Ловеч установи над 600 нарушения при проверки

  • 19 октомври 2015 14:55

  • 1548
  • 0
РЗОК - Ловеч установи над 600 нарушения при проверки
©

Районната здравноосигурителна каса в Ловеч е установила над 600 финансови и медицински нарушения при извъшените от началото на годината проверки на лечебни заведения, общопрактикуващи лекари, специалисти и аптеки. При повече от половината констатирани нарушения са установени суми за възстановяване.

Наложените санкции на лечебните заведения и аптеките за първите девет месеца на 2015 г. са в размер на близо 60 хиляди лева. Те ще трябва да възстановият и над 180 хиляди лева.

Най-честите нарушения, допуснати от лекарите, лекарите по дентална медицина и аптеките, установени при проверките, са свързани с извършване на прегледи от личните лекари или лекари специалисти по време на хоспитализация, при работа с финансови отчетни документи, както и с първични медицински документи, липса на здравно досие, нарушения на изискванията за предоставяне на информация за правата и задълженията на здравноосигурените лица.

В лечебните заведения за болнична помощ най-честите нарушения са неизпълнение на алгоритъма на клиничната пътека, несъответствие между договорената и оказана по вид и обем дейност и оформянето на документите по изпълнението на клиничната пътека.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1548 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини