ИАЛ въведе в работата си принципи на е-правителството

  • 19 октомври 2015 12:54

  • 984
  • 0
ИАЛ въведе в работата си принципи на е-правителството
©

Изпълнителна агенция по лекарствата /ИАЛ/ въведе в работата си принципи на електронното правителство чрез изпълнението на проекта "Въвеждане на комплексно електронно управление на административните и информационните услуги по разрешаването за употреба на лекарствени продукти в Република България".

Това съобщи на пресконференция в БТА директорът на агенцията доц. Асена Стоименова.

Осъществяването на проекта вече дава възможност онлайн да бъдат издавани разрешения за употреба на лекарствен продукт по национална процедура; разрешения за употреба на лекарствен продукт по процедура по взаимно признаване и по децентрализирана процедура; удостоверения за регистрация на хомеопатичен лекарствен продукт, каза от своя страна ръководителят на проекта Соня Ангелова.

По интернет ще могат да се подновяват разрешения за употреба на лекарствен продукт; да се издава разрешение за промяна на издадено разрешение за употреба на лекарствен продукт; да се издава разрешение за разширяване на обхвата на издадено разрешение за употреба на лекарствен продукт, както и да се издава разрешение за прехвърляне на права върху издадено разрешение за употреба на лекарствен продукт.

По проекта е закупен и хардуер, който осигурява надеждност и сигурност на информацията.

Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на ОП "Административен капацитет 2007-2013 г. ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Последвайте канала на

984 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини