БЛС с ултиматум за рамковия договор за догодина (видео)

  • 26 ноември 2014 12:56

  • 2089
  • 1
БЛС с ултиматум за рамковия договор за догодина (видео)
© Булфото

Българският лекарски съюз (БЛС) няма да подпише рамковия договор за догодина, ако таксата, която плащат пенсионерите на личните си лекари, остане 1 лев и държавата не поеме разликата. Това заяви председателят на съсловната организация Цветан Райчинов след среща с министъра на здравеопазването Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва.

Позицията на Министерския съвет е таксата да остане 1 лев, но разликата до 2,90 лева да не се покрива от държавата. Не са предвидени в бюджета на министерството 15-те милиона, необходими за доплащане на тази такса. Ако това се случи, Рамков договор няма да има и Лекарският съюз ще се оттегли, заяви здравният министър.

Рамков договор няма да има и ако се приеме бюджет, по-малък от похарчените за тази година пари за здраве, каза още д-р Райчнов. Според него има начин да се намерят средства за осемте клинични пътеки и процедури, за които по данни на Здравната каса и през 2015-а няма предвидени средства: "Нови клинични пътеки и процедури, за да стигнат, е въпрос на преразпределение, което според мен е възможно. Под нови клинични пътеки и процедури разбирам не толкова голям брой. Там, където има известен преразход и той не е оправдан, там средствата трябва да се намалят и да се пренасочват към нови и необходими дейности".

Д-р Райчинов заяви, че може да се редуцира пакетът здравни услуги на Касата, особено в частта за лекарствата, където има преразход.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2089 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.11.26 | 13:41

1
ам спрете да крадете бре ...

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини