Москов: Актуализацията на бюджета на НЗОК ще гарантира финансова стабилност (видео)

  • 13 ноември 2014 11:12

  • 2410
  • 0
Москов: Актуализацията на бюджета на НЗОК ще гарантира финансова стабилност (видео)
© Булфото

Още 100 млн. лева допълнително се осигуряват с актуализацията на бюджета на НЗОК. Това ще гарантира финансовата стабилност на системата до края на годината и сигурност в осигуряване на лечението на пациентите. Това каза здравният министър д-р Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва по време на дискусиите на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса.

Министърът допълни, че от тези средства за здравноосигурителни плащания, здравноосигурителни продукти за домашно лечение и диетични храни за специализирани медицински цели ще бъдат 25 млн. лева. За здравноосигурителни плащания за медицински изделия, прилагани в болничната медицинска помощ ще отидат 10 млн. лв.

"За лекарствена терапия при злокачествени образования отиват 15 млн. лева, а за здравноосигурителни плащания за болнична медицинска помощ 50 млн. лв.", поясни Москов.

"За стабилност на системата до следващата година ще бъдат предприети поредица от мерки, по които вече екипът на министерството работи. Част от тях ще могат да дадат ефект още в бюджета за следващата година", даде заявка министър Москов.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2410 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини