Увеличават лекарските заплати във Варна със 7%

  • 04 ноември 2014 12:38

  • 2698
  • 1
Увеличават лекарските заплати във Варна със 7%
©

С близо 7% ще се вдигнат заплатите на работещите в здравеопазването от 1 януари, гласи новият колективен трудов договор, който беше подписан от кмета на Варна Иван Портних и представителите на териториалните структури на КТ „Подкрепа“ и КНСБ, съобщи Дарик.

В общинските социални дейности възнагражденията ще се вдигнат с 5%, обяви той.

Зам.-кметът на Варна д-р Лидия Маринова посочи, че работещите в здравеопазването ще получават и занапред 2 минимални работни заплати за Коледа и за професионалния им празник 7 април. С два дни е увеличен отпускът за медицинските специалисти и социалните служители с увреждания. От 1 до 5 дни е допълнителният отпуск според стажа за прослужено време. 30 лв. месечно ще получават допълнително общинските лекари със специалност.

Мотивацията на работещите в двете общински направления е основната ни цел, отбеляза д-р Маринова. Според нея генерален проблем с сферата е застаряването на кадрите и липсата на млади попълнения. Тя припомни, че много средства през т.г. са насочени за подпомагане на пострадалите от наводнението в „Аспарухово“.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2698 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.11.17 | 08:04

1
За да не бягат лекарите от България, държавата трябва да им гарантира поне 5 000 лв чисто на месец. Колкото на футболистите.

Добави коментар

Водещи новини