Доктор отряза гърдата на жена погрешка

  • 03 октомври 2011 06:56

  • 3557
  • 5
Доктор отряза гърдата на жена погрешка
©

Жена остана без една гърда след погрешна диагноза за туморно образование. Решението на съда на първа инстанция обаче е в полза на докторите, а пациентката трябва да плати разноските по делото.

По няколко сигнала за лекарска немарливост на ден получават пациентските организации. Присъди няма, защото никой лекар не иска да направи съдебно-медицинска експертиза срещу колега.

Последвайте канала на

Novini.bg
3557 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Ellie

2013.10.03 | 15:20

5
Защо изобщо ги пишете "лекар" "доктор" и др.?! "Присъди няма, защото никой лекар не иска да направи съдебно-медицинска експертиза срещу колега." - Ето за това ще си правят каквото искат и не само ще режат, но и ще убиват тези... "лекари"-убийци
COBRA

2012.12.05 | 17:40

4
Ето нов случай на лекарска "грижа" за пациента.Нека сега пак някой защитник на тия помиари да каже колко онеправдани са лекарите и как само ги обиждаме,и за това бягали от България.А в същото време няма и кой да ги осъди тия боклуци,че всичките катили си покриват задниците един друг.Сега жената хем е съсипана физически и психически,а на всичкото отгоре ще трябва да си плати и наглоста където е посмяла да съди доктор,и така да опетнява чистата като сълза съвест на въпросният индивид,който по принцип за това не е лошо да го обесят на някой стълб.Ама хайде почвайте да се пените в тяхна защита,дано някой от вас да му се случи същото от някой такъв "Доктор".

2012.12.05 | 17:40

3
Затова пациентите трябва да бъдат много внимателни и винаги да търсят второ мнение, когато става дума за толкова тежка и осакатяваща операция, като мастектомията ! Колкото и некадърни да са всички, все има надежда някой от тях да постави и точна диагноза ! Хора, не се доверявайте ! Колкото и да е тромава здравната система - проверявайте диагнозите поне при още един лекар !

2012.12.05 | 17:39

2
решение има- на сапун
костадин ганев

2012.12.05 | 17:39

1
просто нямам думи за такива лекари трябва нещо да се направи срещу такива или да се измислят строги закони за тях

Добави коментар

Водещи новини