Шефът на Шейново: Основните потребители на здравни услуги са неосигурените

  • 03 октомври 2014 16:49

  • 2316
  • 5
Шефът на Шейново: Основните потребители на здравни услуги са неосигурените
©

Основните потребители на здравни услуги у нас са здравнонеосигурените, а солидарността в принципа на здравното осигуряване в България се загуби. Това е много лошо. Това е заяви директорът на столичната АГ болница „Шейново" д-р Румен Велев, който е и един от най-добрите специалисти по акушерство и гинекология пред Дарик.

Той поясни, че около 36% от родилките, които преминават през болницата, предпочитат цезаровото сечение. Според Велев обаче това не е за предпочитане, а грижите за плода при младите майки трябва да започнат още няколко месеца преди зачеването. „Парадоксално, но в нашето общество има разделение на жени, които желаят цезарово сечение, и тези, които искат естествено раждане. Този процент на жените, желаещи цезарово сечение превалира, но високият цезаризъм не е за предпочитане, защото, независимо от напредването на оперативните техники и шевният материал, процентът на усложнения там си остава по-висок", обясни специалистът.

Велев е категоричен, че се е загубила солидарността в здравното осигуряване: „Основните потребители на здравни услуги са неосигурените. Загуби се солидарността в принципа на здравното осигуряване, което е много лошо. Защото хората, които работят, и от които се заделят парите за здравно осигуряване, не са убедени вече, че реално трябва да ги дават тези средства, защото има 1 милион здравнонеосигурени, които ползват здравни услуги".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2316 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.06.12 | 16:14

5
безработен съм;платих 350 лева за вадене на усложнен мъдрец(услугата не е към здравната каса);какви здравни вноски искате;МАЙНАТА ВИ
niacoisi

2015.06.08 | 13:41

4
Повечето от здравнонеосигурените са безработни,нямат пари за храна,а камо ли за осигуровки. Доколкото знам в Конституцията на БГ е написано,че здравеопазването трябва да е достъпно за всеки гражданин на страната. Да ама не...

2015.06.08 | 13:40

3
Какви ги говори тоя?!На Запад безработните и по-бедните ги осигурява държавата,те плащат осигуровките.И богатите не ходят безплатно,с връзки,както в България,а си плащат скъпи осигуровки ежемесечно.Как търсите пари от безработни,които нямат дори пари за хляб?
ei prav e

2014.11.06 | 20:53

2
Еми прав е...ама докато слушаме ,,е какво като съм циганин нали и аз съм хора,, така ще е...

2014.11.04 | 16:25

1
Бойко го приеха за високо кръвно в болницата, ходиха и попове при него. Оставиха много млади осигурени и неосигурени без да им сеобърне внимание. Тогава здравният министър от герб се изказа.... ами лекувате се в Европа като не ви харесва тук.

Добави коментар

Водещи новини