Шефът на БЛС: За партиите здравеопазването явно е някаква досада, нещо ненужно

  • 17 юли 2014 16:47

  • 2354
  • 7
Шефът на БЛС: За партиите здравеопазването явно е някаква досада, нещо ненужно
© Булфото

Няма как да се актуализира бюджетът на Касата, без да се актуализира държавният бюджет. Това заяви в интервю за БНР председателят на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов.

Пълна безотговорност и незаинтересованост на българските партии, в момента представени в парламента, от това какво се случва с хората в държавата. Не мога да проумея такава безотговорност. Само след месец – два те ще искат отново подкрепата на същите тези хора. Като че ли за тях е важно да остане, ако ще, една електорална единица, ама да гласува за нашата партия – нищо друго не е интересно. Здравеопазването явно е някаква досада, нещо ненужно, което ако могат да махнат, сигурно ще го направят с удоволствие. Не проумявам това, което се случва, коментира той.

Сигурен съм, че ако примерно още утре – още има време, г-н Миков може да определи точка в дневния ред на парламента за утре да е първа актуализацията на бюджета на НЗОК, съответно на държавния бюджет поне с тази сума. Сигурен съм, че и депутатите от ГЕРБ при тези условия биха влезли, но без дневен ред, надали ще се съгласят. Това боричкане между партиите става все по-отвратително, каза шефът на БЛС.

Трябват 328 млн. лв., повтори отново Райчинов, но обясни: "На фона на това да се говорят успокоителни приказки при липсата на тези пари е също толкова безотговорно, колкото и действията на депутатите. Това е фалшиво успокоение, което няма покритие. Но поне тази сума – 225 млн., да влезе, за да стигнат парите до следващите избори. Ясно е, че тази сума единствената й цел е да покрие до края на мандата на това правителство и служебното правителство. Ясно е, че следващото правителство, което и да е то, ще трябва да стартира своята работа с нови 100 млн. за НЗОК. Поне това да се случи. В противен случай, ако изборите са октомври, това означава, че най-рано ноември ще може да се гласуват евентуално някакви средства. Още към септември Касата ще бъде принудена да хлопне кепенците, да приема само фактури и да не може да разплаща нищо".

Според Райчинов депутатите трябва да загърбят всички сръдни, да се съберат и да гласуват тези 225 млн. лв. за здравеопазването.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2354 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
СЕГА

2014.07.19 | 15:50

7
пак да ги откраднете ....крадци и 1200 да ви дадат пак нищо няма да върнете

2014.07.18 | 15:25

6
Да отпуснат повече пари за лудницата че има много атакаджии за въдворяване!

2014.07.18 | 15:25

5
ТИКВАТА Борисов = СИК + ТИМ !!! УЖАС , БАНДИТИ и МАФИОТИ !!! САМО АТАКА и ВОЛЕН !!!

2014.07.18 | 10:38

4
ВОЛЕН ПРЕМИЕР ! Колкото по-скоро , толкова по-добре и за здравеопазването и за БЪЛГАРИЯ ! Борисов в затвора ! БАНДИТ е ! Крадец е ! Туркофил е ! ПРЕДАТЕЛ !
долен СПИДЕРОВ

2014.07.18 | 06:42

3
сега тук ела въшльо напушен ...за една тревица дете от майка взимате
SAMO BOLEN SIDEROV!!

2014.07.17 | 22:06

2
----------samo ataka---------
hodechapovylnite

2014.07.17 | 20:49

1
Амиии...те политиците и депутатите сега ги вълнува само едно- пари за изборите, за каква актуалисзация на бюджета и за какви проблеми на здравеопазването говорим....няма здравеопазване няма народ,няма народ няма проблеми за нашите политии.

Добави коментар

Водещи новини