Райчинов: Здравната система на България ще гръмне тотално

  • 09 юли 2014 17:57

  • 1907
  • 5
Райчинов: Здравната система на България ще гръмне тотално
©

Според мен това е просто протакане. Не знам до колко умишлено, но явно други неща се стремят да минат преди актуализацията на бюджета на касата, което ме навежда на мисълта дали това не е някаква игра и дали изобщо този проект ще влезе и дали ще стане време да бъде гледан.

Това заяви председателят на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов по повод отложената актуализация на бюджета на Здравната каса.

„Невнасянето на проекта за актуализация на бюджета не мога да коментирам нищо освен като явно протакане и отлагане и отново несигурност. Аз не виждам причини повече да се отлага и да се чака. Аз доколкото разбрах е върнат проектът на Здравната каса да предложат мерки за контрол и свиване на разходите”, каза той, цитиран от Агенция "Фокус".

По думите му касата няма какво да предложи било то мерки за контрол или свиване на разходите, като допълни, че каквото и да бъде предложено то няма да донесе 330 милиона. „Това е безобразие”, каза д-р Райчинов.

По думите му няма да има нищо учудващо, ако ГЕРБ отново излязат от пленарната зала, тъй като днешното внасяне на проекта за актуализация на бюджета на Здравната каса е било единственото условие, поради което ГЕРБ са влезели.

„Ясно е, че здравната система на България ще гръмне тотално и не знам кой ще носи отговорността за това. Те не си дават сметка какво правят. Ще изчакаме до утре – ако ли не, ще излезем на улицата. Няма да чакаме да почнат да умират хора, за да носим после вина, която не носим. Това е безочие”, допълни още д-р Райчинов.

Последвайте канала на

1907 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.07.11 | 13:45

5
Да махат задължителното здравно осигуряване и да въведат 5% здравен данък за всички субекти. И без да плащат осигуровки, циганите се лекуват безплатно, а за нас, които плащаме, пак си плащаме и за лекар.

2014.07.11 | 13:43

4
след управлението на гавазите от АТАКАЛЪ комунистиет от БСП и турците от ДПС какво очаквате?!?

2014.07.11 | 10:26

3
Правителствена болница с колко е на минус?? Сигурен съм,че там всичко е на шест! Има материали, има лекарства и всички щракат с пръсти. За какво да се напъват заради бедния данъкоплатец. Те си ходят в правителствена,а техните авери си ходят по частни клинки
Lyubo Angelov

2014.07.09 | 20:34

1
Дърт съм и педи съм и съм циганин на всичкото отгоре, и лапам само рязани, пример Доган!

2014.07.09 | 21:32

2
От това че си гербераст няма по-лошо!

Добави коментар

Водещи новини