Шефът на ВМА: Ситуацията в здравеопазването е критична

  • 29 юни 2014 13:57

  • 2016
  • 5
Шефът на ВМА: Ситуацията в здравеопазването е критична
© Булфото

"Рискът в здравната система винаги рефлектира върху пациентите. Докато дупката в бюджета не се запуши, той ще виси над тях. Дори да се осигурят не един, а два или пет милиарда, ако не се осъществят сериозни реформи, няма да бъдем коректни нито с хората, нито с нас самите. Ако не го решим, ние ще продължим да генерираме преразходи", каза в студиото на „Събуди се" по Нова телевизия бригадният генерал и началник на ВМА проф. Николай ПетровНиколай ПетровНиколай Петров е министър на здравеопазването до 30 октомври 2017 г. Той е роден  на 29 август 1959 г..

„Здравният министър и шефът на касата вероятно най-добре знаят какво е положението със здравеопазването у нас. Факт е, че положението е много тежко, но в момента е в ход теорията на патологичната доминанта. Има проблем, той не може да бъде решен еднократно", заключи Петров.

Проф. Петров е убеден, че ситуацията в здравеопазването е критична, трябва да се намерят средства да се запълни дупката. Доколкото знам, липсващата сума вече е близо милиард.

Въпреки това шефът на ВМА запазва спокойствие. „Геният на българския народ е в разума и мярката. Той ще се прояви. Винаги съм оптимист, ако нямаше оптимизъм, нашата работа щеше да загуби смисъл. Според мен психозата, която се развива в момента, е защото хората загубиха вяра във водачите и в институциите", категоричен бе той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2016 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Не се учудвам

2014.07.13 | 14:14

5
Ами то кога не е имало проблеми с НЗОК. Ама то защото тия мързеливи връзкари трябва просто да ги махнат. На какво прилича това значи за лекари и пациенти няма пари, а за бонуси на служители на здравна каса има. Естествено, те горките ударили два печата и вече са се преработили, а лекаря какво е видял само по 12 часови смени кара и спасява хора голяма работа.
123

2014.06.29 | 19:17

4
#Проф. Мариана Евстатиева Горанова продава дипломи в ТУ-София. #Тя е откраднала милони от банките чрез хакерски атаки заедно с Филип Кереков. #Оставка. ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒░▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓███▓▓▓▒▒▒▓▓▒▒▓▓▓█▓▓▓█▓▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓█▓▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▒░░░▒▓▓██████▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓██░░░░▒▒▓▒▒▒░░░▒▒▒▒▒▓██▓▓█▓░ ▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░▒░▒▒▒▒░░░▒▓▓▓▒▒░▒██▓█▓░ ▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░░░░░░░░░░▒▒▒▒▒▒░░████▓░ ▒░▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░░░▒▒▒░░░░▒▒░░░░░▒██▓█▓░ ▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░▒▒▒░░░░░▒▒▒▒░░░░▓████▒░ ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██░░░▒▒▒▒░░▒▒▒▒▒▒▒░░▒█████▒▒ ▓▓██▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▒░░░░░░▒▒▒▒▒▒▒░░░▓█████▓▒▒ ██▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▒░░░░░░░░░░░░░░▒██████▓▒▒▒ ▒▒▒▓▓▒▓▓▓▓▓█▓▒░░░░░░░░░░░░▒▓███████▒░▒▒▒ ▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░▒░▒▒▒▒▒▒▓█████████▒░▒▒▒ ▓▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░░░░░▒▒▒███▓█▓█▓▓▓█▒░▒▒▒ ▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒░░░▒▒▒▒▓██▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██▒▒▒ ▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░▒▒▒░▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▒▓▒▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓░▒▒▒▒▒▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▒▒▓▒▒▒▓██▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▒▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒ ▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓

2014.06.29 | 17:58

3
SLOJNOT I IZOBRETATELNO STCHETOVODSTVO PRI LEKARITE SA OTDAVNACHNA PRITCHINA ZA TOVA SASTOYANIE

2014.06.29 | 17:23

2
koitoGI OBSEBI PREZ 2112 GODINA DA GI VARNE EDVA LI

2014.06.29 | 15:50

1
Така е.Някой да каже и нещо разумно,в този цирк.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини