Андреева: Констатирахме множество нарушения в Спешната помощ

  • 29 май 2014 16:59

  • 2012
  • 3
Андреева: Констатирахме множество нарушения в Спешната помощ
© Булфото

"Проблемите в Спешната помощ не са от вчера. В стъпването ми в мандат заварихме няколко започнали проверки. При нас пристигнаха сигнали, които наложиха повторни проверки. Резултатите от проверките от всички органи показват нарушения по отношение на организацията, дейността, спазване на правилника, както и липса на контрол по отношение на дейността, на разписването на щата". Това каза министърът на здравеопазването Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския на изслушване в Комисията по здравеопазването.

„В цялата страна има нарушения както по отношение на екипите, така и по отношение на заплащането. Вече една година непрекъснато проверяващите институции се занимаваме с проблемите на Спешна помощ. Има до мен внесен доклад с предложение за освобождаване на директора на Центъра за спешна медицинска помощ, а другото предложение е временно да бъде назначен друг колега с цел подобряване на организацията на работата", посочи Андреева.

„Получих писмо от кмета на Столична община Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, която изказа притеснение за работата и проблемите в Центъра за спешна медицинска помощ в София. Аз и ръководството на министерството не можем да си позволим заради някакви неуредици и липса на мениджмънт да си отиват хора", подчерта министър Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2012 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.07.13 | 14:20

3
Андреева какво направихте вие и вашите експерти за да увеличите екипите на спешна помощ в цялата страна?Как стимулирате децата да учат медицина?Къде са 100%увеличение на заплатите,къде са привилегиите,къде са новите линейки,защо МЗ се държите като Богове и само заплашвате и всявате страх в служителите?Колко дежурства имате в някое ФСМП да видите как се бачка с една кола?Разберете че вие сте за затвора.Нека цялата спешна да спре работа-тогава да ви видя!!!

2014.05.30 | 11:14

2
Боклук,подавай си оставката!!!

2014.05.29 | 20:11

1
valk

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини