Вече дрегер и за капитани и моряци

  • 10 септември 2011 12:29

  • 1196
  • 1
Вече дрегер и за капитани и моряци
© Интернет

Нивото на алкохол в кръвта на капитани и моряци не трябва да бъде повече от 0,05%, или 0,25 мг/л алкохол.

Това предвиждат промени в Международната конвенция за вахтената служба и нормите за подготовка и освидетелстване на моряците от 1978 г., съобщи депутатът от ГЕРБ и шеф на парламентарната комисия по транспорт Иван Вълков.

Изпълнителна агенция "Морска администрация" разполага с дрегери за измерване съдържанието на алкохол, които са сертифицирани съгласно изискванията на българското законодателство.

Със специални разпоредби се засилва контролът за предотвратяване на замърсяването от кораби. Това е заложено в законопроекта за изменение и допълнение на Кодекса на търговското корабоплаване. В рамките на една календарна година държавен екологичен контрол на корабоплаването ще се извършва най-малко на 25 на сто от броя на корабите, посетили нашите пристанища.

В законопроекта е предвидено и премахването на лицензионния режим, което ще улесни превоза на товари по вътрешните водни пътища.

«Промените бяха приети от ресорната парламентарна комисия и предстои да бъдат гласувани в пленарна зала», коментира Иван Вълков.

 

Последвайте канала на

1196 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ДО NOVINI.BG - ПЛАТЕНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ!

2014.05.22 | 09:10

1
ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ ВИ КАЗВАМЕ СПРЕТЕ С ТАЗИ ДОЛНА ЖУРНАЛИСТИКА! ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР БЪЛВАТЕ ПРОПАГАНДАТА НА ГЕРБ! КОЛКО ВИ ПЛАЩАТ ЗА ДА ПЛЮЕТЕ БСП И КАНДИДАТ ПРЕЗИДЕНТА?!?! НЯМАМЕ ЖЕЛАНИЕ ДА СВАЛЯМЕ САЙТА ВИ,НО АКО СЕ НАЛОЖИ ЩЕ ГО НАПРАВИМ! АКО УТРЕ ОТНОВО ОТРАЗЯВАТЕ НОВИНИТЕ ПО ТОЗИ НАЧИН ЩЕ ЗАПОЧНЕ АТАКА СРЕЩУ САЙТА ДОКАТО НЕ ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПРАВИТЕ ОБЕКТИВЕН ЖУРНАЛИЗЪМ!!! ПЛАТЕНИ ЖУРНАЛИСТИ!

Добави коментар

Водещи новини