По електронен път проверяват дали пациентът е пенсионер

  • 10 март 2014 21:25

  • 2276
  • 0
По електронен път проверяват дали пациентът е пенсионер
©

НЗОК и НОИ въведоха нова електронна услуга за лекарите, с помощта, на която те ще могат да проверяват дали техният пациент е пенсионер, съобщиха от пресцентъра на НЗОК.

Споразумението, подписано на 24 февруари, предоставя това право на лекарите, зъболекарите и лечебните заведения, сключили договор с НЗОК за оказване на извънболнична медицинска помощ.

Достъпът до услугата ще се извършва единствено чрез адаптирания медицински програмен продукт, ползван от договорния партньор. За улеснение на софтуерните разработчици на Интернет страницата на НОИ е публикувано описание на електронната услуга.

Изпълнителите на извънболнична медицинска помощ, сключили договор с НЗОК, които желаят да ползват услугата, следва да подадат заявление до НЗОК, съгласно обявен на интернет страницата образец.

Подадените заявления се проверяват и обобщават от районните здравноосигурителни каси (РЗОК) и данните от тях се изпращат в ЦУ на НЗОК, откъдето седмично ще отиват към НОИ.

Всеки договорен партньор ще има уникален код за достъп до електронната услуга, който ще се изпраща на изпълнителите на извънболничната медицинска помощ по електронен път, подписан с електронен подпис на заявения от тях електронен адрес.

Последвайте канала на

2276 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини