Йордан Войнов: All inclusive само в хотелите с над 4 звезди

  • 24 август 2011 08:04

  • 1445
  • 0
Йордан Войнов: All inclusive само в хотелите с над 4 звезди
© Интернет

Много хранителни продукти иззехме и бракувахме, само на морето около 3 тона, което е много, каза д-р Йордан Войнов, директор на Агенцията по безопасност на храните в сутрешния блок на БНТ.

Аз инциирах предлагането на негодни храни да се криминализира, защото към момента няма как да се докаже и накаже такъв човек, който трови хората съзнателно, допълни Войнов.

Въпросът с екарисажите на храни е проблем, защото малките магазинчета няма как да сключват договори със съществуващите. Затова д-р Войнов е предложил в наредбата да бъдат създадени временни складове по места, където да се съхраняват негодните храни, след което да бъдат извозвани до екарисажите.

Имаме правомощия да разпишем какъв асортимент да се предлага в All inclusive
. Формулата България да бъде добра туристическа дестинация с All inclusive, който да струва на ресторантьорите от 3 до 5 лв. на ден, не е добра, категоричен беше директорът на Агенцията по храните.

Идеята на агенцията е тази услуга All inclusive да може да бъде предлагана само от хотели, които имат четири звезди.

Децата в лагерите се хранят с храни изтекъл срок на годност и това е една руска рулетка за тях, каза още Войнов. Агенцията е предприела сериозни мерки особено за детските лагери със създаването на регистър на лагерите, за да могат да бъдат следени.

Последвайте канала на

1445 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини