Пациентски организации скочиха срещу Милан Миланов

  • 19 август 2011 08:13

  • 938
  • 2
Пациентски организации скочиха срещу Милан Миланов
©

Не се притесняваме от изказването на председателя на Етичната комисия на БЛС проф. Милан Миланов че ще ни съди за насаждане на омраза. Това обявиха представители на три пациентски организации в студиото на „Здравей България“ по Нова телевизия.

Вчера Милан Миланов в сутрешния блок на медията се нахвърли върху неправителствените организации, като ги обвини, че изкарват парите си от мъката на хората и настройват обществото срещу лекарите. Миланов не представлява лекарския съюз, категоричен е Пламен Таушанов от Асоциация за закрила на пациентите.

От години не сме чули кой носи отговорност при фрапиращи случаи като този на пациента изгубил ръката си при коронарография, възмути се Станимир Хасърджиев от Националната пациентска асоциация. Лекари се свързаха с мен, за да ме известят за фрапиращия случай. Това е поредица от грешки доели до ампутацията. Неправилно наблюдение след процедурата – няма протоколи за проверки на състоянието на ръката дали е топла, има ли кръвообръщение, мотивира се Хасърджиев.

Последвайте канала на

Novini.bg
938 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
dok

2011.09.25 | 06:23

2
parvo toi ne e kazval podobno nechto i vtoro vie znate li kakav specialist i 4ovek prf.milanov
Марина

2011.09.25 | 06:23

1
Миланов, ако беше почтен, отдавно би трябвало да напусне всичкитете си постове. На "лекар", който каза, че жени навършали 40, няма смисъл да се лекуват от рак не трябва да се дава думата. Той няма срам и чест.

Добави коментар

Водещи новини