Таня Андреева: Здравеопазването е пред риск да се разпадне

  • 22 ноември 2013 12:19

  • 3014
  • 7
Таня Андреева: Здравеопазването е пред риск да се разпадне
©

Секторът на здравеопазването не е просто в криза. Той е почти пред риск да се разпадне. Това заяви здравния министър д-р Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския, което тя изрази при откриването на конференция, посветена на детското и майчиното здравеопазване, предаде "Дарик".

Според нея основните причини за това са влошените условия на живот на фона на финансовата икономическа криза и не на последно място тежката демографска криза, която страната ни преживява.

По думите на Андреева, министърът на здравеопазването не бил човекът, който въвежда правилата, по които да се събират здравните вноски. Министърът на здравеопазването е убедена, че не е справедливо едни хора добросъвестно да внасят здравните си вноски, а други на техен гръб да се възползват от здравни услуги.

Според Андреева трябва да се поработи законово с нормативната уредба за по-доброто събиране на здравните вноски. "Въпреки че и в момента в закона е разписано, болниците не си позволяват да връщат пациенти, защото обикновено след това има жалби и неудовлетворени пациенти. Моята задача обаче ще бъде да дам малко повече самочувствие и спокойствие на лечебните заведения, за да могат в крайна сметка и те да изпълняват закона такъв, какъвто е", каза тя.

„Искам да ви кажа, че аз ще съм най-щастливият министър от факта, че най-накрая парите за здраве ще отиват за здраве, а не за подслушване, както беше през предишните 4 години. Няма да споменавам отново тези близо 2 млрд. лева, които се взеха от НЗОК и още 14 - 15 млн. лева от Здравното министерство. Така че най-накрая достигнахме добрите времена. Аз мога само да бъда доволна от това", обяви Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3014 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
НАЦИОНАЛ--------СОЦИАЛИСТ

2015.02.23 | 17:18

7
ПРОСТАЧКА ТЪПА ОГРАНИЧЕНА..КАК ЩЕ СЪБИРАШ ОТ ХОРАТА ЗДРАВНИ ВНОСКИ КАТО ТЕ НЕ РАБОТЯТ И НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ТИ ГИ ДАДАТ БЕ ИЗРОД??? СЪЩАТА НЕЩАСТНИЦА СИ КАТО ОНАЗИ АТАНАСОВА...И КВО СТАНА СЪС ЗАБРАНАТА ЗА ПУШЕНЕ? КОГА ЩЕ Я МАХАТЕ А? ОТГОВОРИ БЕ МАМА ТИ ДА ИБА ДОЛНА ЧЕРВЕНА

2013.11.29 | 22:15

6
А какво са виновни 400 хилядите безработни а и кога държавните служители ще почнат сами да си плащат здравните а не както е досега данъкоплатеца. Вместо държавата да създава работни места обвинява безработните за здравната система това поредната шизофрения на комунистите.
...and justice for all

2013.11.29 | 22:15

5
А?!?!?! Ама тя здравната система не е ли разпадната?!?! Аз пък имам някакви наблюдения, че тя си е разпадната отдавна, ама виж ти .... не била разпадната ама ще се разпадне... хммм интересна работа

2013.11.29 | 22:15

4
A ПО ВРЕМЕ НА ГЕРБ БОЛНИЦИТЕ СЕ САМОИЗДЪРЖАXA
грую

2013.11.29 | 22:14

3
Ами осигурявайте всички полицаи и държавни служители на пълните им заплати, а не на минималните и внасяйте парите по сметките на Здравата Каша а не по някакви резервни фондове. Не може 1 милион работещи да осигуряват лечение на 7 милиона.

2013.11.29 | 22:03

2
Кифло "експертна" - допрете ли се до власт - всичко се разпада! 6 месеца вайкане и грабеж, ама от сърце...

2013.11.29 | 22:03

1
taz partia otkade vi namira,MUTIRALI 4OVE6KI SA6TESTVA,parite 6te doidat ot elektorata vi,zadalzitelno obriazvaneto da stava v bolnizite,i da se zapla6ta

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини