Ще обсъждат актуализация на бюджета на НЗОК

  • 21 ноември 2013 13:05

  • 2174
  • 0
Ще обсъждат актуализация на бюджета на НЗОК
©

"За да бъдат осигурени парите на болниците за септември, се налага актуализация на бюджета на Здравната каса за тази година", обяви председателят на Надзорния съвет на касата Людмила Петкова, предаде БНР.

"Необходимите средства са в размер на 27 милиона лева. Тази сума беше обещана от премиера Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 и по-късно договорени в специална декларация между министъра на здравеопазването д-р Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския и финансовия министър Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас.

Заместник-министърът на здравеопазването Бойко Пенков обясни, че вече има сформирано предложение на група народни представители да се гласува увеличаване на разходната част на бюджета на Здравната каса за 2013 година и това да стане чрез трансфер от приходите на касата за тази година.

Има данни и за увеличена приходна част. Точно по този начин би трябвало да се осигурят необходимите 27 милиона лева за покриване на 100% на дейността на болниците за тази година. Това предложение на народните представители предстои да се разгледа на второ четене на парламентарната Здравна комисия."

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2174 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини