Мъж почина след коронарография

  • 17 август 2011 14:29

  • 6714
  • 4
Мъж почина след коронарография
© Булфото
От Националната пациентска организация огласиха втори случай на ампутиран крайник след коронарна ангиография, съобщи БНР.
 
Мъж на 49 години е загубил крака си, а 10 месеца по-късно е починал след извършена коронарография в частна клиника в Пловдив. Цялата налична документация ще бъде предадена на прокуратурата, съобщи председателят на Националната пациентска организация
 Станимир Хасърджиев.
 
 
"Този път манипулацията е извършена през долен крайник, т.е. през крака на пациента. Там, обаче, за съжаление се стига до тежка инфекция, която в продължение на няколко месеца не може да бъде овладяна. Налага се ампутация на крака на този пациент. Множество други операции в опити да бъде подобрено състоянието му и да се справят с инфекция и след 10 месеца мъки, за съжаление, пациента преди месец почина, като в смъртния акт като причина за смъртта е посочен сепсиса. Този път ние разполагаме с доклад на Агенцията по медицински одит, за който ние сме я сезирали още през миналата година и е извършена такава проверка. Този доклад ясно доказва, че тази инфекция е причинена в клиниката по инвазивна кардиология, поради недооценяване на ситуацията и непредприемане на съответните мерки", заяви Хасърджиев.
 
Преди десетина дни от Националната пациентска организация огласиха случай, при който след коронарография мъж от Провадия е загубил ръката си. Днес медиците, извършили въпросното изследване, отхвърлиха обвиненията му и заявиха, че докато е бил под тяхно наблюдение пациентът е бил в добро състояние.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6714 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Българин

2011.08.18 | 20:12

3
И този ли сам си е виновен, като в другата новина?
bor3d

2014.04.05 | 16:56

4
Естествено, като му се живее какво прави в болницата, днес наи-лесно се умира с лекарска помощ.

2011.08.18 | 17:47

2
на този ти си му виновен ;0
SelskiqJedi

2011.08.18 | 01:41

1
Аз съм хуй

Добави коментар

Водещи новини