КНСБ: Не сме големи оптимисти за бюджетите на общественото осигуряване и НЗОК

  • 18 октомври 2013 15:04

  • 1783
  • 1
КНСБ: Не сме големи оптимисти за бюджетите на общественото осигуряване и НЗОК
©

Предвидените повече пари за социална политика в бюджета на Държавното обществено осигуряване за следващата година - 650 млн. лв., е добре, само че повечето от средствата са за финансиране на вече взети мерки през тази година. Това коментира президентът на КНСБ Пламен Димитров в отговор на журналистически въпрос след среща на синдиката с представители на Реформаторския блок, предаде "Дарик".

„Не сме големи оптимисти, че ще можем да постигнем напредък", коментира той.

Той заяви, че синдикатът има ключови искания, от които нямало да отстъпи. Едното от тях е свързано с минималното обезщетение за безработица. Няма как вече 5-6 години няколко правителства да нарушават безпардонно закона, коментира Димитров. Той припомни, че по закон обезщетението за безработица трябва да бъде 60 процента от минималния доход и сега е 60 на сто от 240 лв., макар че минималната работна заплата отдавна не е 240 лева.

По отношение на бюджета на Националната здравноосигурителна каса вицепрезидент на КНСБ Иван Кокалов каза, че имунизацията трябва да се върне в Министерството на здравеопазването, защото "това е държавна политика и не касае само здравноосигурени лица". По думите на Кокалов в предложения проект за бюджет се предвижда връщане към Министерство на здравеопазването само на инвитро процедурите. Този бюджет също е планиран с дефицит около 150 млн. лева, посочи Кокалов.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1783 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.10.21 | 09:15

1
Изяснете си напълно положението и тогава предприемете мерки.Пратете проверки и вижте как в класовете в четвъртък и петък се провеждат часове с по 2-3 деца.Как в професионалните гимназии е пълно с мъртви души за да се съхранят паралелките.Как регионалните инспекторати са навързани като свински черва с директорите и винаги предупреждават като има проверки.Проверявайте без тях.Пълни са с мързеливци.

Добави коментар

Водещи новини