НЗОК отказа дарение

  • 27 септември 2013 16:09

  • 1726
  • 0
НЗОК отказа дарение
©

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) отказа да приеме като дарение принтери, купени от Федерация "Български пациентски форум", предаде БНР.

Мотивите са, че това е договорено с предишното ръководство на касата, както и че е по-добре организацията да подпомогне пациентите, които членуват в нея.

Организацията започна инициативата преди няколко месеца след разговори с предишното ръководство на Здравната каса. Идеята е да се дарят принтери на регионалните здравни каси, за да се улесни обработката на документи на пациентите.

„Пациенти ни се оплакаха, естествено, че се налага да обикалят по градовете, да си принтират сами протоколите, за да могат да ги подадат. От два месеца аз лично се обаждам всяка седмица на секретарката на г-жа Тодорова. Нито един досега не каза, че трябва да входираме в друго писмо, защото старото ръководство било старо ръководство", обясни Иван Димитров, председател на федерация "Български пациентски форум".

От Националната здравноосигурителна каса са дали писмен отговор на пациентската организация.

„Тези пари пациентските организации би следвало да употребят, не за да подпомагат органа, който финансира тяхното лечение, а за това да лекуват пациентите, които членуват в тази организация и сигурно имат нужда от тези средства. Искам да ви декларирам, че забавяне на протоколите няма за пациентите за скъпоструващо лечение", обясни пред националното радио Багряна Маркова, началник на информационния център на НЗОК.

Председателят на Федерация "Български пациентски форум" Иван Димитров заяви, че ще продължи да убеждава НЗОК да приеме като дарение принтерите.

Последвайте канала на

1726 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини