Д-р Румяна Тодорова: Не спя спокойно заради дефицита в НЗОК

  • 25 септември 2013 12:00

  • 2031
  • 2
Д-р Румяна Тодорова: Не спя спокойно заради дефицита в НЗОК
©

130 милиона лева не стигат на Здравната каса. Това е дефицитът, с който НЗОК ще влезе в 2014 година. Това каза управителят на НЗОК д-р Румяна Тодорова.

„По сметката на Касата има 108 млн. лв., които не могат да се разблокират. Нещата са изключително тревожни. Не спим спокойно, дори не спим – говоря за себе си - защото вижте цифрите какво показват. НЗОК отговаря за онези 5.5 млн., които все пак се осигуряват. Трябва да се отнасяме по еднакъв начин към всички, които въпреки лишенията, все пак се осигуряват”, каза още д-р Тодорова.

„Пациентите се приемат в болница многократно, по усложненията на диабета. Изводи – или пациентите не се наблюдават в извънболничната помощ, или - достатъчно ли е ангажиран пациентът със собственото си здраве? Ще направя всичко възможно, да осигуря една бройка лица, на които да прегледам тефтерчетата - как си следят кръвната захар. Нарочно взех диабета. Касата е осигурила 100% лечението. Каква е причината пациентът да не се лекува”, посочи д-р Тодорова.

С „Медицински одит”, НЗОК ще прави съвместни проверки, защото могат да проверяват качеството.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2031 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
t

2013.10.10 | 11:44

2
nemoje da spi shtoto harchi durjavni (nashte ) pari ;)
хакер хак да ти е от хакера

2013.09.26 | 15:07

1
Променете Закона г-жо Тодорова,намалете течовете и излишнштие разходи,клиничните пътеки да отпаднат и ред глупости измислени от болни мозъци с амортизира ни клетки с по 3 висши образования само на хартия без практика .Това е резултата и още по-зле ще става и изобщо няма да спите и ще ходите като сумнамбул посред нощите ,ще си блъскате главата защо сте се захванали на хорото.

Добави коментар

Водещи новини