Таня Андреева: За 100 дни с екипа ми изготвихме Национална здравна стратегия

  • 09 септември 2013 09:46

  • 1213
  • 4
Таня Андреева: За 100 дни с екипа ми изготвихме Национална здравна стратегия
©

Д-р Таня Андреева коментира постигнатото в първите 100 дни от управлението на правителството пред в "Стандарт". "ГЕРБ непрекъснато твърдяха, че много добре се усвояват средствата от Европейския съюз. В Министерството на здравеопазването нищо не беше свършено по проекта "Спри и се прегледай" - проект, който е стартирал 2009 г. и трябва да приключи до края на тази", обяви тя.

"На нас ни оставиха да прегледаме 400 000 души за онкологични заболявания за 5 месеца, което няма как да стане. Не мога да не се ядосвам, че ще загубим пари и хиляди българи ще са се разболели по-сериозно, вместо да се лекуват навреме", поясни Андреева.

Според нея актуализацията на държавния бюджет е нужна, защото трябва само 4 млн. за фонда за деца, защото 6-те милиона, колкото бяха заделени, няма как да стигнат за годината.

"Все пак най-важното, което свършихме за 100 дни с екипа ми, е изготвянето на Националната здравна стратегия", обяви д-р Андреева.

Според Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския, липса на стратегия освен че предполага хаотично развитие и застой на сектора, щеше да доведе до провал и във финансирането на здравеопазването от Европейския съюз през следващия програмен период.

"С други думи, преди да се заемем със спешната помощ, трябваше да окажем спешна помощ за целия сектор", коментира тя.

Приоритетите пред нас са спешната помощ, там предвиждаме да променим начина на специализация и работа, да подобрим кадровата обезпеченост, да направим равномерно разпределение на центровете в страната, да обновим апаратурата и линейките. Вторият е развитието на човешките ресурси, идеята ни е веднага със завършването на образованието и започването на работа при младите лекари да стартира и тяхната специализация, обяви здравният министър.

"Едната възможност е това да става без изпит - на база успеха от следването. Друга идея е превръщането на областните и университетските болници във високотехнологични центрове. Профилактиката също е приоритет", каза още министър Андреева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1213 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.10.10 | 13:01

4
Прости комунисти и стратегия !!!!!!
гошо

2013.10.10 | 13:00

3
Даа,чувствам се изцерен.
Брюкселското зеле

2013.10.09 | 23:40

2
"Не мога да не се ядосвам, че ще загубим пари" Значи работи в екип с някой друг и баницата трябва да се дели на 2.
АМА НЕМА ПРОБЛЕМИ ,БЕ....

2013.09.11 | 15:22

1
КАТО ИМА КОЙ ДА ПЛАЩА И КАК ДА СЕ ЦУЦАТ ПАРИ ОТ ДЪРЖАВАТА...МОГА ДА ВИ НАСВЕТКАМ , ТАКИВА СТРАТЕГИИ,ЧЕ ДА СЕ СБЪРКА ЦЕЛА ЕВРОПА...! НЕ САМО КОМУНЯГИТЕ ...И АЗ ГО МОЖЕМ ТОВА!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини