Проф. Генчо Начев: Държавата да събере здравните вноски

  • 30 август 2013 07:46

  • 3094
  • 3
Проф. Генчо Начев: Държавата да събере здравните вноски
©

"Министерство на финансите трябва да помисли за това как трябва да се събират повече здравни вноски. Много възможности има", каза в ефира на сутрешния блок на Нова телевизия проф. Генчо Начев, директор на болница "Св. Екатерина".

Той припомни, че НЗОК не е към здравното ведомство, а към финансовото и само от него зависи какви мерки ще бъдат предприети, за да има по - голяма събираемост на здравните вноски.

Проф. Начев смята, че наистина би било много хубаво да има повече от една здравна каса. По думите му, обаче това наистина не трябва да става точно сега и веднага. Мнението на шефа на болница "Св. Екатерина" съвпадна напълно с това на здравната министърка. Той обясни, че за да има повече здравни каси, трябва да има експерти и специалисти, които дори в момента липсват.

Според проф. Начев трябва реформите в здравеопазването и наливането на средства в сектора да се провеждат едновременно.

Шефът на болница "Св. Екатерина" съобщи, че няма дейност, която да е надценена, а има само дейности, които са подценени. По думите му, трябва да се промени категорично начинът на финансиране на клиничните пътеки.

"Нека първо държавата да събере всичките здравни вноски, а после да се мисли за увеличаването им", каза още проф. Генчо Начев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3094 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.04.25 | 13:14

3
Как да плащам здравни вноски, като от 2 години съм без работа. Едва свързваме двата края.
истината е чуй

2014.04.25 | 13:14

2
Първо осигури работа на хората с нормално европейско заплащане,после си търси здравните осигуровки

2013.09.20 | 22:41

1
za da izdargam hiliadi 4inovnizi v kasata - ne mersi

Добави коментар

Водещи новини