Таня Андреева: БСП не консултират с мен идеите за НЗОК

  • 08 юли 2013 07:57

  • 2287
  • 2
Таня Андреева: БСП не консултират с мен идеите за НЗОК
©

В районите където живеят застаряващо население или бедни хора не може да се иска от болниците да печелят, а държавата да покаже, че я е грижа. Това заяви пред ТВ7 министърът на здравеопазването Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския по повод връщането на болницата в Девин.

Болницата ще бъде все още общинска, но парите ще дойдат от бюджета на министерството на здравеопазването. Дълговете са по-малко от 2 млн. лв.,, това което ще направя е да се погрижим за апаратурата. Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския уточни, че болницата няма да има пълния обем от дейностите в миналото, а осигуряването на базова медицинска помощ.

Независимо дали болницата е държавна или общинска ще работят по единни правила, за да работят с НЗОК. Надявам се колкото се може по-бързо да се избере нов управител след освобождаването на Пламен Цеков, добави Андреева.

БСП не са консултирали с мен идеите си за управлението на НЗОК. Бившият управител отказваше да даде всякаква информация за дейността, припомни Андреева. Асоциацията на фармацевтите са предложили подобно на здравната карта да има карта на аптеките. След това Андреева е предложила на кметовете в местата, където няма аптеки общините сами да отварят подобни места. Така фармацевтите ще работят за общината и част от печалбата ще остава за местната администрация, която ще поемат разходите за отдаване на помещения.

Последвайте канала на

Novini.bg
2287 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
dg

2013.07.30 | 10:17

2
Ами, имаме поговорка-"изтъка си платното и ритна кросното"...................................... Така става- с 3-4 м. управленчески опит на ръчна количка да яхнеш самолета...................

2013.07.10 | 10:20

1
КОЛКО Е ГРОЗНА И ТЪПА КАТО КОМУНИСТ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини