Шефът на БЛС: Управителят на НЗОК да прояви достойнство и да си ходи

  • 03 юли 2013 15:25

  • 1908
  • 6
Шефът на БЛС: Управителят на НЗОК да прояви достойнство и да си ходи
©

Нямаме доверие в управителя на здравната каса. Не желаем да преговаряме с него. Цеков трябва да прояви малко достойнство и сам да подаде оставка. А който и да дойде на негово място да знае, че ако поеме по същия път, ние няма да се примирим.

Това заяви председателят на Българския лекарски съюз Цветан Райчинов след среща на съсловни и пациентски организации със здравния министър Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския, цитиран от Дневник. Основна тема на срещата са били именно управлението и състоянието на здравната каса и пред журналистите различните представители показаха единодушие в неодобрението си към шефа на НЗОК Пламен Цеков.

Райчинов припомни, че лекарският съюз иска оставката на Цеков от края на миналата година, когато той предложи и въведе нови методики за реимбурсиране на различни дейности и на болничното лечение. Според предсдеталя на БЛС всички текущи проблеми в здравеопазването са резултат от лошото управление на здравната каса и защото не беше подписан национален рамков договор с лекарите миналата година. Това стана, защото лекарите отказаха да се съгласят с предложенията на Цеков. Дори да имаше НРД, едноличният модел на управление на Цеков нямаше да позволи да изявим волята си, заяви Райчинов.

Той заяви също, че лекарите многократно се опитали да се договорят с ръководителя на касата. Вместо това той излъга публично, че е изпълнил десет от исканията на съсловната организация, което категорично не беше вярно, заяви Райчинов. На последния лекарски събор искането за оставка на Цеков е било единодушно.

Райчинов обясни, че три от шестте нови методики вече са отменени или се осповрат от съда. Той възрази и срещу липсата на информация от страна на касата, при положение, че по рамковия договор предоставянето на отчети е задължително на всеки три месеца.

Представителят на пациентските организации в Надзорния съвет на НЗОК Пламен Таушанов разказа, че решенията в касата се взимат непрозрачно и без добра подготовка. "В работата на Надзорния съвет има деформации. Няма готовност за заседания, които да се провеждат по правилата", заяви той и обясни, че например се гласуват крайни суми по определени направления, без обаче да е ясно от къде идват средствата и как се отразяват на общия бюджет. Освен това понякога липсват протоколи или страници от протоколите на заседанията на Надзора.

Последвайте канала на

Novini.bg
1908 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Марк

2013.07.06 | 09:16

6
Естествено е шефът на Лекарският съюз да говори така!! Да не забравяме, че лекарската мафия е част от държавната Мафия!! Текат им лигите да източат НЗОК!!

2013.07.06 | 09:16

5
А ти кога ще си ходиш?
СТАНИ ДА СЕДНА

2013.07.06 | 09:15

4
Наглостта и шуробаджанащината на комуноидите и слугите им от Лекарския съюз са безкрайни!!! да стане Цеков , за да ни се натресе сестрата на Евродепотутката Илияна Йотова?!?!? ОТВРАТ!!! И как да няма протести при това положение!!!

2013.07.06 | 09:15

3
Райчинов и Андреева са жалки пионки на комунистическата Олигархия!!
тото жокер

2013.07.06 | 09:15

2
тука явно ще се влиза в гинес за най- много сменени шефове! дкевр са им конкуренция........аз залагам ,че следващата смяна ще е КАБИНЕТЪТ!залози ,пред парламента......
КАКА

2013.07.06 | 09:15

1
бегай бегай цветане моника те вика....искат да сложат на йотова сестрата

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини