Андреева: ГЕРБ разби доверието между лекар и пациент

  • 01 юли 2013 08:15

  • 2038
  • 4
Андреева: ГЕРБ разби доверието между лекар и пациент
©

Трудно се работи в обстановка на протести, но за мен е радващ фактът, че хората най-накрая имат свободата и могат спокойно да изразят своето мнение. Това обяви в предаването "Денят започва" на БНТ министърът на здравеопазването Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския. При такава ситуация политиците и експертите работят в тонус, допълни тя.

Негодуванието в момента не е плод на случващото се в парламента, а на натрупани негативи с времето, смята тя. Не може само за 10 дни кабинетът да пробуди тези протести.

Андреева се обяви против обвинението, че извършва политически чистки в болници. Тя цитира резултатите от проверка в онкологичната болница, изготвена в началото на годината, която е открила сериозни нарушения в лечебното заведение. Задавам си въпроса защо министър Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, не е взела мерки да се види на какво се дължат тези закононарушения. Сега ще бъде извършена нова проверка. Ако всичко е наред - директорът на болницата няма да бъде сменен, обяви тя. По думите й, ще бъдат отстранени всички мениджърски екипи на неработещи лечебници.

Критериите за отстраняването на шефа на НЗОК са липсата на диалог, това, че Здравната каса не си говори със съсловните организации и не дава информация на ресорното министерство. Всички, които работят в системата, се оплакват от Касата, подчерта тя.

Министърът заяви, че политически чистки е имало по времето на ГЕРБ. Тогава назначените хора обаче няма да бъдат уволнени сега, ако си вършат работа. "Моята задача е системата да работи правилно".

Тя смята, че по времето на властта на ГЕРБ се е разбило доверието между лекари и пациенти.

Последвайте канала на

2038 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.07.26 | 13:50

4
Леко бе андреева, а при старата тройна коалиция кипеше ли от доверие! Тая нова тройна коалиция ни мислят за шарани!
ДО ОРЕШАРСКИ

2013.07.12 | 16:23

3
ДОКОГА ЩЕ ГИ ЧАКАМЕ ТЕЗИ РАЗБОЙНИЦИ ДА СИ ПОДАДАТ ОСТАВКАТА? НЯМА ДА СПРЕМ ДА ПРОТЕСТИРАМЕ ДОРИ И С ПО ТВЪРДИ МЕРКИ СПРЯМО МАФИОТСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО. ОРЕШАРСКИ,ПОДАЙ СИ ОСТАВКАТА СЕГА ,НЯМА ПОВЕЧЕ ДА ТЕ ЧАКАМЕ. ОСТАВАКА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ! ПРОТЕСТИ И СТАЧКИ ДО ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО
Бай Миле

2013.07.12 | 16:23

2
Орех прибирай си архивните кадри щото миришат на мухал и се скрии с добро не събуждайте народния гняв !!!!!
Богомил Трайков

2013.07.12 | 16:22

1
Изключително мазна и неприятна комунистическа отрепка. Мазна като ГЕЯ станишев. Но колкото и да се старае, не може да му помогне. ГЕЯ си е мъжка прос-ка и никога не може да бъде мъж. Мръсни комунистически копелета!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини