Таня Андреева: НЗОК да работи прозрачно

  • 30 юни 2013 14:14

  • 2578
  • 6
Таня Андреева: НЗОК да работи прозрачно
©

Националната здравна каса (НЗОК) би трябвало да работи прозрачно, каза здравният министър Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския по БНР.

Няма диалог между тази институция и всички останали, които имат интерес нещата в здравеопазването да се случват в полза на работещите там и на пациентите, допълни министър Андреева Тя отбеляза, че е поставила важни въпроси относно състоянието на Здравната каса, но отговори са й били отказани от Пламен Цеков. Диалогът не върви нормално по начина, по който се очаква, каза Андреева.

Министърът на здравеопазването е настоявала да се изяснят въпроси като, например, дали има преразход за онкомедикаменти, има ли напрежение заради това, че не са изплатени медицински дейности в болничната помощ; какъв е очакваният преразход на НЗОК и съществува ли риск в края на годината касата да не може да се разплаща по основни пера. Д-р Андреева подчерта, че е искала бързи отговори, защото хората, които са поставили своите проблеми, са искали бързи решения.
Здравният министър посочи , че не може да предприеме стъпки за овакантяване на поста директор на НЗОК, тъй като това е изцяло в правомощията на парламента. Министър Андреева обаче обяви намерението си още следващата седмица да покани Българския лекарски съюз и другите партньори във връзка с националния рамков договор. „Целта е да се постигне отстъпка, защото е важно той да бъде подписан при ясни правила“, заяви министърът на здравеопазването.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2578 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ISTINATA

2013.07.04 | 06:26

6
NAGLA KRADLA PODIGRAVASHTA SE NA HORATA I FIZONOMIQTA TI E NA PODIGRAVACHKA MA
ДО ОРЕШАРСКИ,БСП,ДПС,АТАКА

2013.07.04 | 06:26

5
Е,ДОКОГА ЩЕ ГИ ЧАКАМЕ ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ ДА СИ ПОДАДАТ ОСТАВКАТА? НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА ВЗЕМЕМ ТОЯГИТЕ ,ТЪЙ КАТО СИ ИМАМЕ РАБОТА С НАГЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ. ТЕ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ КАКВО МИСЛИ НАРОДА.ТЯХ ГИ ИНТЕРЕСУВА ВЛАСТТА. КАТО НЕ ИСКАТ ПО МИРЕН ПЪТ ДА СИ ОТИДАТ, ЩЕ ТРЯБВА ДА ГИ ИЗМЕТЕМ. НЯМА ДА ГИ ОСТАВИМ ДА УПРАВЛЯВАТ. ЩЕ ПРОТЕСТИРАМЕ ДО ОСТАВКАТА НА ТОВА ПРЕСТЪПНО ПРАВИТЕЛСТВО. ОСТАВКА ОРЕШАРСКИ. ОСТАВКА ПРЕСТЪПНИЦИ ТАКИВА!
Емилия Стефанова- Силистра

2013.07.04 | 06:26

3
Съществува вероятност ние от провинцията да вземем тоягите и да дойдем в София - за да ви видим сметката- "ПРОТЕСТИРАЩИ СОФИЙСКИ ПАРАЗИТИ И ВЛЕЧУГИ" . Като не ви харесва Орешарски сложете си по един портрет на Бойко и отивайте в гората да блеете и да пасете трева. Кой ви даде право - да представлявате целият български народ - бе БОКЛУЦИ !!!
Oмбре

2013.07.04 | 06:26

4
Цеков аут от здравната каса.Ало парламента ...Мая вижте му сметката на тоя.ПРОКЛЕТ ДА Е ЦЕКО.

2013.07.04 | 06:26

2
iaaa spermoiad pak se poiavi obarhisi ustata gnusutiio
да

2013.06.30 | 23:17

1
Права е Таня. Но и тя е с вързани ръце. Надявам се, че тя вече разбра, че специалисти и добри професионалисти не трябва да обслужват партии, особено като българските.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини