Националната онкоболница отчита 15% ръст в приема на пациенти

  • 01 август 2011 13:46

  • 1635
  • 1
Националната онкоболница отчита 15% ръст в приема на пациенти
© Булфото

Националната онкологична болница отчита 15% ръст в приема на болни през тази година.

Това съобщи за БНР директорът й доц. Здравка Валерианова. От 1 юли болницата е подписала договори за доставка на лекарства, но те са на база приема от миналата година, поясни доц. Валерианова.

"Докато миналата година за същия период сме имали средно около 600-650 пациенти, сега имаме средно месечно за първото полугодие около 700. През месец юли само са минали 738 болни през двата химиотерапевтични кабинета, които работят в болницата. Ние не можем да задоволим нуждите на всички онкологично болни от страната с лекарствени продукти. Ние задоволяваме само тези пацеинти, които са приети за лечение и постъпват в нашата болница", заяви тя.

В края на юли онкологичният център в болница "Царица Йоанна" спря приемът на нови пациенти за химиотерапия заради недостиг на средства за лекарства. В момента здравното министерство обмисля преразпределение на средства от клиники с по-малко болни към такива с повече пациенти.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1635 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
колега

2011.08.04 | 10:40

1
колко пациенти е излекувала Валерианова?Нито 1 - жалка статистика, няма пари за химиотерапия, чакат 4 месеца за лъчетерапия и няма виновни, болницата СБАЛО за 2010год е с финансова загуба при тази велика директорка, грозна, тъпа и некомпетентна,докога ще я държат, разруши Онкологията, но на никой не му пука...

Добави коментар

Водещи новини