Шефът на НЗОК: Сякаш съм в "Игрите на глада"

  • 26 юни 2013 07:41

  • 2020
  • 0
Шефът на НЗОК: Сякаш съм в "Игрите на глада"
© Булфото

Имаме преразход в лекарствата, по-специално в онкомедикаментите - около 30 млн. лв., но бюджетът на Касата е стабилен. Вместваме се във всички разходни тавани. Няма опасност от фалит. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия управителят на НЗОК д-р Пламен Цеков. Той съобщи, че 25 млн. лв. от резерва на Здравната каса тръгват към болниците за разплащания.

"Всичко, което са изработили болничните заведения, ще бъде заплатено, увери той. Задълженията на болниците обаче не са ангажимент на НЗОК. Това е грижа на собственика на болницата. Касата изпълнява това, което е поела като ангажимент към болничните заведения. Дори за първи път тази година НЗОК им е изплатила изработеното в срок", добави шефът на НЗОК.

По повод нападките срещу него и настояванията да подаде оставка д-р Цеков заяви, че се чувства като герой от "Игрите на глада" - по думите му, непрекъснато някой го преследва и трябва да се спасява.

"Нито един от аргументите, с които ми искат оставката, не се сбъдна. Срещу мен има само недоказани и голи обвинения", категоричен бе той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2020 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини