Сменят Пламен Цеков

  • 23 юни 2013 12:29

  • 3591
  • 2
Сменят Пламен Цеков
©

Управителят на НЗОК Пламен Цеков най-вероятно ще бъде сменен, съобщи председателят на Комисията по здравеопазването в 42-рото Народно събрание Нигяр Джафер пред БНР.

Преди това обаче сегашният управител на НЗОК дължи отговори. Липсва единна информационна система, посочи тя. Според Джафер мерките за цените на лекарствата не са довели до очакваните резултати. "Желаем освобождаването на д-р Пламен Цеков от поста управител на НЗОК", заяви в началото на юни д-р Цветан Райчинов, председател на Българския лекарски съюз.

Той коментира, че демонополизацията на Здравната каса може да стане в рамките на няколко години. „Винаги ще се намерят хора, които да работят с цялата медицинска общност", обясни тогава Райчинов. Пламен Цеков бе избран за шеф на НЗОК в края на март 2012 година. Депутатът от ГЕРБ бе избран със 115 гласа "за", двама "против" и 13 "въздържали се".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3591 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.06.30 | 20:08

2
Изключително нелицеприятна личност.
lom

2013.06.29 | 10:06

1
Този цървул строи голяма частна болница в Лом, на пет етажа,плочите са вдигнати-замразен строеж! В момента явно няма кинти - сбъдват се думите на мой познат, че Фидосова го назначи за шеф на НЗОК, за да се нагуши с комисиони за доставка на ментеливи лекарства за нас и децата ни!Бог да пази България !

Добави коментар

Водещи новини