И личните лекари готови на протести

  • 18 февруари 2013 21:46

  • 1342
  • 0
И личните лекари готови на протести
©

На крачка от масовите протести в държавата са и личните лекари. "В договорите, които трябва да подпишем със здравната каса за тази година, са заложени по-малко направления за болни в остри състояния, за диспансерни пациенти и за ТЕЛК.

Не може повече да мълчим, обмисляме как да реагираме", алармираха пред "Труд" недоволни столични семейни доктори. Джипитата добавиха, че се залага и условие, според което ако са надвишили раздаваните талони за тримесечието, задължително през следващото трябва да компенсират дефицита.

"Ще седнем и ще говорим, ще напишем официално становище до касата и след това ще мислим за други мерки", заяви д-р Любомир Киров, председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България, запитан кога ще започнат протестите и под каква форма ще бъдат те. Най-голям е проблемът с недостатъчните талони за изследвания - не само за кръв и урина, но и за рентген, за ехографии, кардиографии и др. И д-р Киров е надвишил лимитите за изминалия и настоящия месец. "По този повод неведнъж сме настоявали, щом държавата ни задължава със закон да извършваме профилактичните прегледи и да наблюдаваме диспансерно болните, то е нонсенс на тези дейности да се налагат лимити! На тях трябва да може да разчита всеки осигурен, независимо в кое тримесечие е дошъл при нас", завърши д-р Киров.

Последвайте канала на

Novini.bg
1342 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини