Пияният доктор не бил на смяна, когато починала пациентката в Дупница

  • 05 февруари 2013 19:02

  • 1005
  • 1
Пияният доктор не бил на смяна, когато починала пациентката в Дупница
©

Д-р Атанас Дамов не е бил на смяна, когато беше заловен на работното си място с 2,47 промила алкохол в кръвта, той е замествал негов колега, но ръководството на общинската болница скри тези подробности. Това съобщи на пресконференция днес кметът на Дупница Методи Чимев.

Според градоначалника д-р Дамов не може да носи наказателна отговорност, след като никъде в болничната документация не е записано, че той е бил на смяна и че е заместил негов колега, съобщава "Струма".

Мисля че се прави опит за прикриване на истинския виновник, каза още кметът. Д-р Атанас Дамов бе "разпънат на кръст" след като по време на дежурство той бе уличен, че е пиян и виновен за смъртта на млада жена.

Д-р Дамов до последно твърди, че не е пил по време на работа, независимо, че официално прокуратурата в Кюстендил обяви, че кръвната му проба е подменена с женска. Управителят на болницата в Дупница наказа Дамов с последно предупреждение за уволнение.

Припомняме, че през октомври миналата година 35-годишна Павлина Спасова от Перник почина в болница "Св. Иван Рилски" в Дупница. Аутопсията показва, че смъртта е причинена от остра бъбречна и чернодробна недостатъчност, които са били необратими.

След инцидента на 7 октомври 2012 г. д-р Дамов беше обвинен от близки на починала пациентка, че е бил пиян по време на дежурството си. Тогава от полицията съобщиха, че на дежурния лекар е бил направен тест за алкохол. Дрегерът показал 2,47 промила и му е била взета и кръвна проба, която той е подменил с женска. Впоследствие имаше и информация, че д-р Атанас Дамов е взел медикаменти и това е причината за резултата от теста.

Последвайте канала на

Novini.bg
1005 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
koko

2013.02.08 | 20:04

1
Не е бил дежурен. Взел медикаменти и отишъл да си смени пола

Добави коментар

Водещи новини