Пациенти на протест срещу решение на НЗОК

  • 29 януари 2013 08:34

  • 602
  • 0
Пациенти на протест срещу решение на НЗОК
©

Пациентски организации се обявиха срещу новите изисквания на Здравната каса болните да си осигуряват сами най-скъпите импланти, вместо да доплащат разликата, както беше досега, предаде БНТ.

Според новата методика, която влиза в сила от тази година, Касата ще заплаща само най-евтиния консуматив от дадена група. Така болните ще са принудени да плащат цялата сума за по-качествени изкуствени стави, стендове или протези.

Миналата седмица пациентски организации, лекари и над 30 фирми за търговия с медицински изделия се обявиха против новите промени. Според тях това обезсмисля здравното осигуряване и ограничава конкуренцията за доставка на даден вид имплант. В писмото изпратено до премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и здравния министър Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, се твърди още, че така се създават условия за монопол.

Според Касата обаче новата методика ще предотврати опитите за изнудване на болните да плащат за по-скъпи медицински изделия.

Последвайте канала на

602 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини