Невидимият враг – стресът. Как да се преборим с него?

  • 21 януари 2013 09:45

  • 2972
  • 3
Невидимият враг – стресът. Как да се преборим с него?
©

Стресът е един от нашите невидими врагове, които срещаме ежедневно. Той е изключително коварен, тъй като си даваме сметка за неговото влияние едва щом последиците за нас са налице.

Според автора на теорията за биологичния стрес Ханс Селие, стресът е една от основните подправки в живота ни и е неизбежен, както храненето и дишането. Умереният стрес подобрява концентрацията и ни прави способни да се справим със ситуации, с които винаги сме смятали, че не можем да се преборим. От това бихме могли да заключим, че в малки дози стресът е полезен.

В забързаното ежедневие, в което живеем, обаче да се радваме на малко количество стрес е почти невъзможно. Той ни дебне на всеки ъгъл, очаква ни у дома, в работата, понякога се стресираме и от среща с приятели. Реакцията на всеки човек към стреса е различна, затова е отговорът на организма ни може да има всевъзможни проявления. Стресът може да повиши артериалното налягане, да предизвика главоболие. Освен това той може да „подсили” лошите ни навици като пушене и употреба на алкохол.

 



Още от древността хората са страдали от тревожност и напрежение. В днешно време много хора са на мнение, че биха могли да постигнат психическо здраве единствено с антидепресанти, сънотворни, успокоителни. Все лекарства с множество странични ефекти: сънливост, липса на концентрация, главоболие, умора, чувство за празнота, замаяност, но най-вече пристрастяване към тях.

Разбира се, винаги е по-добре да се обърнем към природата, която винаги е приготвила решение на нашите проблеми. Още древните персийци и финикийци са имали природен лек срещу пристъпи на меланхолия – шафрана. Успокоителните свойства на екзотичния минзухар, от който се произвежда най-скъпата в света подправка по тегло, в наши дни преоткриха френски изследователи.
Те доказаха, че шафранът въздейства върху серотонина, вещество познато на всички ни като "хормон на щастието", невромедиатор, който регулира емоциите и настроението.

 


 
След години научни изследвания, учените от френските лаборатории 3 Chênes* /„Троа шен“, в превод „Трите дъба“/ получават Satiereal® - 100-процентно естествено, патентовано активно вещество, извлечено от близалцето на шафрана.

На негова база те създават единствения естествен антидепресант в света - Saframyl /Сафрамил/, природното средство за преодоляване на най-голямото „зло“ на 21 век - стреса. Направените клинични изследвания доказват, че шафранът притежава антидепресиращо действие - 100 % от лицата, които го приемат, се освобождават от депресията и стреса след 14 дни. При това без никакви странични ефекти и привикване.

Създаването на природното активно вещество от шафран представлява истински напредък в областта на научната фитотерапия.

„Сафрамил“ съчетава синергията на 3 активни съставки за тройно действие върху серотонина, за добро настроение:

 



 
✔ Триптофан (основна аминокиселина) - стимулира производството на серотонин
✔ Витамин B6 - стимулира трансфера на серотонин към невроните и улеснява асимилацията
✔ Satiereal® (вещество, извлечено от шафран) - инхибира /подтиска/ изтощаването на серотонинa

Само една таблетка „Сафрамил“ на ден преди обедното хранене е достатъчна за премахване на безпокойството и нервността, връща усмивката и спомага за по-добър сън. Поради естествения си произход „Сафрамил“ няма странични ефекти.

Първият и единствен естествен антидепресант „Saframyl“ вече се продава в българските аптеки. Пълен списък на аптеките можете да намерите тук

 Успокоителното природно „хапче“ може да се купи и онлайн, в сайта www.biolifecosmetics.com. или на телефон
0884/100 950 и 02/483 09 59

Лаборатории „Троа шен” са автор и на „SATIÉTÉ”  - първия естествен продукт за отслабване на базата на шафран, който за кратко време стана хит на българския пазар.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
2972 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Стреско

2013.01.22 | 11:14

3
Най-доброто антистрес лекарство си е джойнта. Кво ми ги рекламирате тези боклуци, свийте си по един джойнт и ще забравите за стрес мрес и други подобни проблеми.

2013.01.21 | 10:21

2
45 кинта струва,хех..
22

2013.01.21 | 10:04

1
туй доста пари ще струва тази реклама :D

Добави коментар

Водещи новини