Дете се парализира в следствие на задължителна имунизация

  • 02 януари 2013 09:03

  • 1545
  • 0
Дете се парализира в следствие на задължителна имунизация
©

14-годишният Гого е прикован в инвалидна количка в следствие на задължителна имунизация, разказа Нова телевизия. Тогава той е само на 2 годинки и остава 100% парализиран.

„Гого беше на 2 години и 2 месеца, когато след ре-имунизация от полиомеалит, на десетия ден вдигна температура, започна с разстройство и повръщане. Водихме го на лекар казаха, че е лека вирусна инфекцийка. Препоръчаха ми лекарства, които му давах два дена, той продължаваше, заведох го пак на лекар, докторката ми каза щом спи, значи нищо му няма. На третия ден, на четвъртия, Тодоровден беше точно, неговото джи-пи беше на работа, само както го видя ни каза директно в инфекциозна болница, не ни каза за какво става въпрос. Там го приеха и оттам вече запознаха мъките ни”, разказва майката на Гого Мария Джумалийски.

След установяване на диагнозата менингит, лекарите започват да лекуват Гого, но подобрение няма. Той изпада в кома в продължение на 10 дни.

„След като излезе от комата, три месеца бяхме в болница, до като успее да започне да диша самичък, беше тръгнала отново инфекцията, да го излекуват и след това около 1.5 – 2 години беше в будна кома”, обяснява още Мария.

Лекарите
уверяват майката, че повече нищо не може да се направи за детето и в България и лечението може да продължи само в чужбина.

Сега шансовете детето да оздравее е лечение в Израел. Само че един 6-месечен курс такова лечение струва 10 200 евро. Тези лечения обаче се водят не-алтернативни с недоказани резултати и затова Фонда за лечение на деца отказва пари за него.

До момента по сметката на Гого са събрани 16 700 евро, но детето се нуждае от още средства, за да може да продължи лечението си в Израел и състоянието му да се подобри. Семейството му обаче няма финансова възможност.


 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1545 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини